Nattlig spindeljakt

Detta är ett favoritställe och det är Laholm. Det är mycket vackert i denna del av södra Halland vid Lagan. Bra ställplats och en otroligt charmig stad att besöka.

2023-12-31

I natt när jag skulle gå och lägga mig nån gång efter midnatt så såg jag något märkligt i en springa ovanför dörren. Såg inte vad det var men det skulle i alla fall inte vara där. Tog en trasa för att få bort det. Då försvann det ner på golvet. Fram med ficklampan på mobilen och lyste på golvet. Det var en relativ stor spindel som sprang iväg. Den ville jag absolut inte dela bostad med. Det var svårt att följa den för spindlar springer liksom åt alla håll samtidigt.

Men så stannade det upp väldigt lämpligt bredvid en sko. Nu tog jag snabb tag i skon och slog den. Så vidrigt när jag skulle ta bort den från golvet. Kroppen var liksom stenhård fast platt. Men det gick med mycket papper och sedan placerades den i soporna.

Innan var jag sömnig men nu var jag klarvaken. Gick och la mig och trodde jag skulle drömma mardrömmar om spindlar men det gjorde jag inte. Sov istället väldigt bra och det var skönt.

När jag sedan vaknade på morgonen på årets sista dag var det något varmare och mulet, 16 plus, ingen vind. Promenerade två varv på planen. Det var många husbilar här och längst ner mot muren och längs med muren uppemot boulebanan var det helt full. Det var mest portugiser och spanjorer. Fanns några lediga platser i raderna mitt på planen efter några som hade kört i väg i dag. Under eftermiddagen blev dom också upptagna.

På eftermiddagen blev det mycket bättre väder. Bara lite vita moln och soligt, 18 plus.

Så har det gått ett helt år igen och det har verkligen rusat iväg med en väldig fart. Det sägs att tiden går fortare ju äldre man blir och det kan jag verkligen hålla med om. I morgon är det dag att börja på en ny dagbok samt att packa upp min hundkalender som jag har köpt ifrån Dog of Portugal. Den är jag nyfiken på.

Till sist så önskar jag er alla

9 reaktioner till “Nattlig spindeljakt”

 1. Inte roligt att jaga spindlar när man ska sova. Vi har ju våra ödlor som håller alla spindlar borta.
  Årets sista dag och jag tittade på tv4:as resumé om året med kungaparet. Jag är löjligt faschinerad av pompa och ståt bara jag själv slipper att delta.

  Önskar er båda ett gott slut och Ett Gott Nytt År!!!!

  1. Ödlor vill jag inte heller dela bostad med!
   Något ska man ju gilla att titta på. Skönt det är på TV.
   Önskar er detsamma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *