Lite om min dag

Detta är hamnen i Foz i norra Spanien. Mycket trevligt ställe med en härlig ställplats.

2023-12-21

Fortsatt mycket blåsigt, gillar det absolut inte. Det var växlande molnighet och solen visade sig lite ibland. Ingen värme direkt, 15 – 18 plus och vinden var kall. Men det är ju faktiskt vinter nu.

På morgonen kom husbyggarna hit och jobbade fram till 12. Då försvann dom och tystnaden lägrade sig över ställplatsen. Dom kom inte tillbaka mer under dagen.

Jag tycker tiden går så himla fort fast jag inte gör något. På förmiddagen blir det oftast en promenad på ca en halv timme lite beroende på hur vädret är. Kan bli flera under dagen om jag känner för det.

Sedan är dags för en del tid vid datorn. Har några dagstidningar som jag läser för att hålla mig uppdaterad om vad som händer i Sverige och världen. Löser korsord som heter ”ordröj” vilket jag tycker är roligt. Sedan en stund på FB för att kolla vad vännerna där hittar på samt en del andra sidor som jag följer. Läser några bloggar som jag gillar och lägger en och annan kommentar. Helt plötsligt har det blivit eftermiddag och dags för en kopp kaffe och smörgås. Just nu är det rostad bröd med ost och skinka som gäller.

Då är det sedan dags för bokläsning några timmar. Och tiden fortsätter bara att rusa på. Kanske är det lite inrutat men absolut inte hugget i sten. Kan ju hitta på något annat precis när och om jag vill. En del annat gör jag faktiskt också. Sånt där tråkigt som ska göras ibland.

Nu har vi haft utsikt över planen ett bra tag men sent på eftermiddagen kom det en stor helintegrerad husbil och parkerade bredvid oss. Den kanske inte blir kvar så länge!

På kvällen är det dags för matlagning. Fläskfilégryta med lite extra krydda stekte jag i kväll. Råstekte potatis och det hela smakade jättegott.

Man får ju ta det lite försiktigt, nackspärr är inget att leka med.

3 reaktioner till “Lite om min dag”

 1. Verkar som ni har det bra, trots kalla vindar. Rutiner är bra att ha. Det gör tillvaron smidigare, men visst ska man ha oplanerade inslag nu och då. Jag ser fram emot att få en mer planerad tillvaro än den hektiska höst vi haft.
  Vi önskar er en riktigt GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!
  Elisabeth och Lennart

 2. Det är ju så att man har sina små rutiner som gör att man mår bra. Tror att det är så man vill ha det ju äldre man blir.
  Vi har inte haft byggare vid bombhuset så de har nog tagit julledigt.
  Fläskfilé är gott och så lätt att göra olika rätter av.

  Ha det så bra !!!

  1. Visst är det skönt med lite rutiner som man trivs med när man nu har blivit äldre.
   Fläskfilé är ju så lättlagat och gott och dessutom så snabblagat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *