Svalare väder på gång

2023-11-22

Nu ska det börja bli svalare ett tag enligt väderprognosen. I morse var det bara 13 plus och natten hade varit ännu några grader svalare. Temperaturen ökade sedan eftersom solen lyste från en molnfri och otroligt blå himmel. Det blåste bara en svag vind och det var skönt att kunna gå ut i solen och att ha dörren öppen nästan hela dagen.

Livet på ställplatsen lunkade på som vanligt. Åkte en del i dag och ungefär lika många kom hit. I år är det ovanligt många plåtisar och mindre van med enkel inredning. I dom bilarna är det för det mesta lite yngre resenärer. I husbilarna är det ofta en något äldre generation.

Cordon bleu (från frysen) med råstekt potatis åt vi ikväll och det smakade bra. Tog en liten klick beasås på bara för att det är så gott.

Senast lästa bok

”Järnblomma” av Frida Skybäck tyckte jag var väldigt bra. Personerna känns väldigt verkliga och är fint beskrivna. Historien är intressant och spännande. Mycket känslor och relationer ingår också. Egentligen inget slut men en bra upplösning. Kommer troligen fler böcker i denna serie.

Baksidestext

En mörk vårkväll hittar två tonåringar en kropp inmurad i väggen i ett ödehus i utkanten av Lund. Byggnaden tillhör det nerlagda mentalsjukhuset Sankt Lars, som trettio år tidigare drabbades av en skandal då två patienter försvann spårlöst från avdelning C. En av patienterna var sjuttonåriga Marie-Louise Sparre och trots att det inte fanns några tecken på att ett brott hade begåtts, vidhöll hennes familj att hon blivit utsatt för någonting fruktansvärt. Fallet fick stor uppmärksamhet i media och polisen kritiserades hårt.

Polisutredarna Fredrika Storm och Henry Calment får i uppgift att återöppna utredningen och de förstår snart att en mörk hemlighet döljer sig på sjukhusområdet. Vad hände egentligen med de två patienterna den där ödesdigra oktobernatten 1987 och hur långt är de ansvariga beredda att gå för att dölja sanningen?

Bakåtblick 10 år sedan 20131122

Marknaden fortsätter växa.

Det kommer hit fler och fler som sätter upp sina stånd.

Det verkar som att alla kommer att ha tak över sina stånd.

Här håller dom på att plocka upp sina varor.

Här ska dom i alla fall sälja skor.

Blir mer marknad i morgon.

2 reaktioner till “Svalare väder på gång”

 1. Vi har kört med pepparsås till våra cordon bleu och lite björnbärsgelé. Supergott tycker vi.
  Tror att det är många yngre som fastnar för den livsstilen då den ger en frihet som de vill ha idag. Finns mång förebilder på Youtube som vloggar om sina liv i van. Tänk om vi hade haft den möjligheten att leva när vi var unga? De lever ju på sina vloggar. Alltså de delar av sina liv och resor och postar en vlogg varje vecka.

  Ha det så bra !!!

  1. Säger bara internet av i dag. Så mycket mer man kan se och bli inspirerad av.
   Vi hade möjligheterna men inte möjligheterna att dela med av oss dom på samma sätt som i dag.
   Faktiskt så fanns det större möjligheter för ett friare liv för så där 20 år sedan. Det var enklare då!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *