Känns som att komma hem

2023-10-16

Lätt regn i morse, blev ingen morgonpromenad. Var även vått och lerigt på marken och där ville jag inte gå.

Vi körde iväg strax efter nio och det var inte långt till motorvägen. Hit kommer vi troligen inte tillbaka igen.

Trafiken på motorvägen var i stort sett obefintlig. Mycket upp och ner, tunnlar och broar. Rätt så dimmigt i bland och ibland så kändes det som att vi körde genom molnen vilket vi gjorde på den höga höjd som vi befann oss på.

Några pauser tog vi som vanligt för lite förtäring. Behövs för att orka körs vidare.

Vi lämnade Spanien 10.35 och då kom vi in i Portugal. Så slog klockan om till 9.35 och vi fick en timme extra i dag. Kom strax fram till betalstationen där vi registrerade ett betalkort för att köra på dom motorvägar som använder sig av elektronisk avläsning. Mycket bekvämt.

Men vi kom ju också in på den andra typen av motorväg där man tar en biljett och sedan betalar vid utfarten därifrån. Gäller att hålla reda på att ta biljetten och sedan betala vid utfarten. Egentligen inga konstigheter alls säger vi efter många års körning i Portugal. Om regel mycket fina vägar med bra beläggning vilket vi uppskattar. En massa rondeller och smala skumpiga vägar är inget för oss.

Vi kom ner ifrån bergen och det planade ut och blev platt och mer rakt. Vid Porto var det mycket tät trafik men det gick förbi där utan problem. Sedan så glesade trafiken ut sig och det var rätt så lugnt.

Något som vi har varit väldigt glada för är att det har inte blåst någonting i stort sett. Också positivt att det inte har regnat så mycket, bara små spridda skurar.

När vi hade ca 1 timme kvar till målet så ökade vinden en del men det var långt ifrån en bevärande vind. Nu ökade värmen och det närmade sig omkring 22 plusgrader.

Sen så var det lite trafik och vi och det flöt på bra tyckte vi. Kom fram till Peniche och körde till Aldi och parkerade, dags för lite inköp. När det var klart så körde vi till ställplatsen och till vår stora glädje var ”vår plats” ledig så vi körde dit och parkerade. Kändes lite som att komma hem för visst är detta vår hem i Peniche i Portugal.

Gillar helt klart bättre asfalt och betong än blött gräs eller lera. Sandstrand är absolut inget för oss. Vill inte ha in en massa sand i husbilen, smuts kommer in i alla fall hur man än bär sig åt. Om jag jämt ville ha havsutsikt så hade jag ju så klart haft båt men jag blir ju så sjösjuk. Jag bara skämtar lite!!

Vi checkade in och fick vår kod till internet och portkoden och sedan så blev elen inkopplad.

I kväll så värmde jag lasagne som jag köpte på Aldi när jag var där och handlade idag. Den smakad verkligen bra och vi blev så mätta på att dela denna lasagne.

Nu kommer vi troligen att vara kvar här ett tag eftersom vi trivs väldigt bra här.

6 reaktioner till “Känns som att komma hem”

  1. Skönt att ni är framme vid ”ert” ställe. Bra både både för kropp och själ när man känner sig hemma. Vi hade ett sådant ställe i Italien när vi åkte söderut.
    Hälsningar från oss båda och hösten i Sverige

  2. Blir ju nästan som en sommarstuga för er fast ni har stugan med er och tomten är på plats. Klart ni stannar där ni trivs bäst. Precis som vi gör nu när vi hittat vårat lilla paradis.
    Blir det inköp av en ny fin väggalmanacka i år då? Den du har nu är jättefin och det är ju till ett fint syfte.
    Boa in er ordentligt nu och Ha det så bra!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *