Färggrant

2023-10-08

Morgonen var solig, vindstilla och 14 plus. Tog ut Rulle och gick en sväng.

Det är fint och färggrant i den lilla parken på andra sidan gatan nu.

Sedan så gick Hasse en sväng med Rulle bort till banken för att ta ut lite pengar. Han gillar att ha lite kontanter i plånboken för liksom om ifall att något kort skulle fungera.

Bestämde oss vi halv elva för att köra en bit söderut. Söndag och ingen tung trafik och då brukar det vara lite lugnare. Efter några mil på mindre vägar kom vi ut till motorvägen söderut mot Hamburg. Hade bara varit gles trafik och det fortsatte det med att vara. Milen rullade på bra tyckte vi. Och på tal om rulla på så är vi än så länge väldigt nöjda med våra nya Nokia husbils däck.

Det var sedan dags för en liten paus och bensträckare. Samtidigt passa vi på att äta lite yoghurt vilket smakade bra nu. Fortsatte efter en kort stund.

När vi närmade oss Hamburg så kom det upp skyltar som talade om att tunneln under Elbe var stängd för trafik. Fick nu upp på Agda samt på Goggles karta 3 olika val för att köra över Elbe i stället. Vi valde nummer 2 och det var det största misstag vi har gjort på väldigt många år. Det gick rent ut sagt åt helvete.

Vi hamnade på gator inne i centrum av Hamburg. I och för sig en otrolig vacker stad men inte att sitta i kö i flera timmar. Det rörde sig inte så många meter för det var stopp ifrån alla håll.

Sedan så kom det ett bröllopsfölje som alla hängde sig på tutan. Är ju inte alls så ovanligt. Tutandet höll nog på i minst en halvtimme. Sedan så försvann det men det djävla trafikstoppet fortsatte. Vi satt tre timmar i kö genom Hamburg. Verkar att vara en trevlig stad men hit kommer jag troligen aldrig att återvända till. Detta ofrivilla besök räcker tror jag. Storstäder gillar jag inte!

Sedan så valde vi att följa Agda i stället. Inte så mycket bättre det. Men så småningom närmade vi oss bron för att köra över Elbe. Nu var det inte stopp men gick väldigt långsamt. Sedan lättade trafiken fram till nästa stopp. Men där rullade det i alla fall på.

Nu ville vi hitta en plats för att övernatta. Hade ju inte alls gått så bra i dag. Hade ju tänkt oss att komma lite längre söderut men så blev det ju inte.

Nu blev det så att efter vi hade skiftat till A7 så kände vi att vi hade kört nog för i dag.

Vi stannade vid en stor rastplats med mack och restaurang som heter Lünerburger Heide. En mycket stor rastplats med mycket plats för alla typer av fordon.

Vi parkerade lite avsides men fick grannar under kvällen som var var från Polen. Det finns det många av längs med rastplatserna i Tyskland.

2 reaktioner till “Färggrant”

  1. Jösses vilken otur ni hade. Vi hamnade i en kö från helvetet en gång då vi skulle passera Lyon. Bönderna stängde till alla på och utfarter. Vi snurrade runt i staden i flera timmar. När vi äntligen kom ut var det mörkt och vi kom fram till ställplatsen klockan 22.00 på kvällen. Gissa om både vi och hundarna var hungriga och trötta.
    Ni kom hyfsat undan och jag tror att vi rastat på den platsen ni stod på under natten.

    Ha det så bra och kör försiktigt !

    1. Fy tusan för köer. Att inte komma ut ur stan förrän så sent, hemskt.
      Så då kom vi lindrigt undan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *