Mulet, grått och regn

2023-04-16

Mulen morgon och det hade varit lite svalt i natt och det var det även på morgonen. 12 plus ute och inne var det 16 grader. Det blåste inget utan var i stort sett helt vindstilla.

Efter en snabb kopp kaffe så körde vi över till Jula på andra sidan vägen. Jag gick dit och köpte en ny kaffebryggare till oss. En lika liten som den som vi hade innan. Max 6 koppar och 0.75 liter. Räcker så bra till oss två. Gick till husbilen och lämnade den till Hasse.

Jag fortsatte sedan till City Gross. Fick efter lite besvär loss en kundvagn av modell enormt stor. Det var det som fanns. Så jobbiga dom är att dra runt på! Jättestor affär och jag vimsade runt där ett bra tag. Fick fråga flera gånger för att hitta det jag skulle ha. Hade till slut hittat nästan allt som stod på min lista men även lite annat när jag letade efter det jag ville ha. Alltså både plus och minus!

Vid kassan stod det en skylt om att om var över 62 år när det var tisdag så hade man 5% rabatt. Men det gällde så klart bara om man var medlem. 5 minuter senare var jag det och fick min rabatt.

Gick ut till husbilen och Hasse hjälpte till att få in allt. Packade sedan in kylvarorna och sedan så körde vi vidare.

Kom efter drygt en halvtimme fram till trevliga Mariestad och den mycket fina ställplatsen i hamnen. Där var det gott om plats när vi kom dit men det fylldes på en hel del under dagen och kvällen.

Här har vi nära till el och vatten

Vi parkerade på samma ruta där vi har stått en del gånger tidigare. Nära till elstolpen och vattenslangen. Här finns det bra plats för att tömma gråvatten och latrin. Vilket jag gjorde senare. Latrin alltså!!

På eftermiddagen var det rätt så tomt här men mot kvällen hade det fyllt på en del

Jag kopplade in el och gick sedan för att betala. Här kostar 220:-med el och 190:- utan. I detta lite ruggiga väder med regn och bara 12 plus så är det värt dom pengarna att ha el. Skulle vi inte ha det hade vi inte stått här utan på en gratisplats.

Blev en hel del fler husbilar senare under dagen och kvällen.

Så här var utsikten från min dörr i några timmar innan det kom husbilar och parkerade där. Den som ställde sig närmast var en Nordic som backade ni trots att alla andra hade kört in. Även om vi inte sitter ute så gillar jag inte att stå dörr mot dörr med okända. Tycker det inkräktar på min personliga integritet. Är det bara jag som tycker så?

Framför oss i det gråa vädret.

Började regna på kvällen denna för övrigt gråmulna dag. Skönt att ha el i dag tyckte vi. Vet inte hur vi gör i morgon men varför ska vi veta det i kväll!!!

”Skamsnaran” av Kamilla Oresvärd var en spännande bok om mycket aktuella problem i det svenska samhället. Rätt så obehaglig ibland tycket jag. Mycket dramatiskt slut. Hoppas på en fortsättning.

Baksidestext:

Mona Schillers nya liv i Vargön har inte blivit som hon tänkt sig. Hennes förflutna har kommit ikapp och relationen med sonen Anton, som är polis, blir alltmer ansträngd.

När en tidigare kollega till Mona ringer och ber om hjälp med att hitta sin dotter Sophie åtar hon sig fallet. Det visar sig snart att det inte är första gången Sophie försvunnit.

Samtidigt får Anton i uppdrag att utreda ett dödsfall. En femtonårig flicka har hängt sig i ett träd utanför Trollhättans kyrka. Det som först verkar vara ett självmord visar sig vara ett mord när rättsläkaren konstaterar att hon var död innan hon hängdes.

4 reaktioner till “Mulet, grått och regn”

 1. Ja vi tycker inte heller om att stå dörr mot dörr då vi har hundar som reagerar på minsta rörelse. Ett förbaskat otyg tycker jag.
  Verkar som också fått lite kyligare väder. Vi har äntligen blivit av med blåsten så nu ska det väl bli trevligare.

  Hoppas ni får det trevligt på husbilsträffen. Vi har aldrig varit på något sådant. Så introverta är vi.

  Ha det så bra!!!

  1. Blåsten avtog under dagen och kvällens slutade med sol och bara svag vind.
   Vi håller oss mest för oss själva men det är kul att träffa gamla vänner som vi har känt i en massa herrans år.

 2. Jag vet hur ni gjorde för vi har precis sagt hej. Vi ses kanske i morgon igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *