På väg söderut

2023-03-16

Här hade vi parkerat på ställplatsen i Niebüll.

Natten var kall och vi körde på lite gasolvärme en stund tidigt på morgonen vid sex tiden för då frös vi. Blev väldigt snabbt varmt då. Vi hade ju el men den lilla strömmen räckte inte till någon värme utan bara till laddning av dator, kyl och lite annat.

Det var varmt och skön vid åttatiden då det var dags för Hasses ögondroppar. Efter jag hade droppat Hasses öga gick jag tillbaka till sängen och la mig där i värmen igen.

Gick sedan upp igen när jag vaknade strax efter nio. Då var jag hur pigg som helst. Tog på mig och gick ut.

Här fanns det små söta snödroppar.

Gick över till parken och gräsmattan var översvämmad av krokusar. Det var helt otroligt vackert tyckte jag.

Denna park är väldigt trevlig och det finna otroligt mycket växter där senare på året.

Vi åt lite frukost och sedan så tyckte vi att det kändes bra att lämna denna ställplats för denna gång. Så det gjorde vi.

Men först så ville vi hitta en mack för vi började få slut på diesel i tanken. Märkligt varför mackarna lyser med sin frånvaro när man som mest behöver dom. Men så kom vi fram till en liten by och där fanns det en liten mack. Var trångt att komma dit men det gick. Tankade fullt så klart. Kostade 1.679 € per liter. Trots dålig växlingskurs så var det billigare än i Sverige.

Vi kom några mil senare ut på A 7 mot Hamburg Vilket var den väg som vi hade valt. Växlade mellan lite trafik, tät trafik och stopp. Men det rullade på bra ändå. Gick rätt så fort förbi Hamburg vilket var skönt. Tyckte det var dags att stanna vid femtiden så vi gjorde det.

Det blev bland tradarna på en parkering vid en mack och matställe. Några timmar senare var det fullt här.

Utanför dörren får man ibland inte så mycket utsikt. Står man på en lastbilsparkering så blir det oftast så här. Vi ska bara äta och sova så det kan ju kvitta.

I morgon tänker vi komma iväg rätt så tidigt.

6 reaktioner till “På väg söderut”

 1. Åh, detta fina blomsterhav som ger så mycket glädje o hopp om att våren o värmen är på gång.
  Ha en fortsatt fin resa med många underbara upplevelser.
  Vi förbereder oss så smått inför hemresan den 30/3.

  1. Tyckte det var så vackert och hoppfullt.
   Tack för det.
   Önskar er en lugn och trevlig hemresa och njut för fullt fram till dess.

 2. Men vilken vacker krokusäng den gör mig glad. Ni närmar er våren och det dröjer nog inte tills ni är nere i sommaren för det är det i Spanien.
  Hoppas ni får en fin resa.

  Ha det så bra!!!

  1. Den gjorde mig också glad. I morgon kommer vi troligen till Frankrike och nu börjar det bli varmare. Har inte bestämt oss för vilken rutt vi väljer, finns ju några att välja mellan.

 3. Det är så himla kul at läsa att ni är ute på äventyr igen. Har läst er blogg i många år och fått många fina tips. Hoppas ni får en riktig bra nu. Mvh Ronne

  1. Så roligt att du följer min blogg. Vi tycker det är så härligt att vara på väg igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *