Ny månad och provat ny maskin

2023-02-01

Det var faktiskt lite sol vi 10 på morgonen när jag gick ut. Blåste kallt och var bara 1 – 2 plusgrader. Blev ändå en skön promenad.

Nu har den första månaden detta året tagit slut och en ny månad började i dag.

På det nya bladet i kalendern fanns denna bild. Gillar att se olika hundar på dom olika månaderna.

Så blev det dags att inviga airfryern efter avtorkning. Läste att det gick bra att koka ägg i den så det fick det bli. Dom blev väldigt löskokta så nästa gång får det bli lite längre tid. Man får tydligen prova sig fram lite.

Solen försvann sedan som väntat och himlen blev grå och det blev någon grad varmare. Kom några skurar på eftermiddagen. Kände inte för att gå ut i ruskvädret så det gjorde jag inte. Blev lite ”gympa” inne istället.

Middag ville vi ha i kväll. Hade bestämt mig för klyftpotatis och ifrån frysen panerad schnitzel. Valde att göra potatisen i airfryern. Blandade kryddorna jag ville ha i en plastpåse och hällde ner klyftorna i den och skakade om. Droppade ner lite olja och skakade om lite mer. Flyttade över dom till korgen som jag lagt en ”innerkorg” av smörgåspapper i. Satte temperaturen på 180 grader och tiden till 30 minuter. Fick förlänga tiden med ytterligare 15 minuter. Rörde om efter halva tiden och nån mer gång innan dom var mjuka och lätt ”brynta”. Dom smakade alldeles utmärkt.

Hade funderingar på att lägga schnitzlarna ovanpå mot slutet av tiden men dom fick inte plats. Min airfryer är inte stor. Stekte dom som vanligt i smör och olja. Vi åt det hela med Bea sås och det var som vanligt gott.

Andra försöket med airfryern i dag blev lyckat tyckte jag. Får fundera på vad jag ska prova i morgon!

Denna härliga strand besökte vi för 5 år sedan.

6 reaktioner till “Ny månad och provat ny maskin”

 1. Verkar lite krångligt med denna nya apparat. Tror inte att det är något för mig. Bara en massa nya manucker att diska.
  Låter JR köra på det vanliga viset men så har vi ju ett bra kök också.
  Vi har underbart soligt och varmt här nu +17 i skuggan så vi har varit ute hela dagen.

  Ha det så bra!!!

  1. Inte alls krångligt, tvärtom. I stort sett ingen disk efter användandet.
   Alltid rätt att göra på det sätt som man vet är bra.
   Avis på er som kan vara ute hela dagen utan att frysa.

 2. Det vattnas i munnen, så roligt att följa din culinariska matlagning o ger mig tips på rätter. Tack Eva

Kommentarer inaktiverade.