Nytt köp

På denna plats hade vi en fin utsikt. Det var några år sedan vi var här.

2023-01-28

Temperaturen steg under natten och på morgonen var det några plusgrader, 2 – 4. Ingen blåst och regnet hängde i från det lågt liggande gråa molntäcket. Det var hög luftfuktighet som ibland övergick till lätt duggregn. .

Var uppe vid åttatiden och droppade Hasses öga. För tidigt för att stanna uppe så jag la mig igen och det gjorde Hasse också. Somnade rätt så snabbt om och vaknade sedan en stund efter nio. Nu kändes det bra att gå upp.

Tog en promenad och det kändes rått i luften. I dag var det mest halvskymning så jag gick inte ut mer sedan. Bara till köket för att hämta bröd i frysen samt för att tömma latrin. Så tjatigt men nödvändigt. Hasse fyllde vatten så nu är den tanken full.

Läste om några som hade airfryer och var väldigt nöjda med den. Verkar vara ett väldigt bekvämt sätt att laga mat på. Satt och och kollade runt en stund och kom fram till att en sådan kanske inte var så dumt ändå.

Det blev så att jag beställde en sådan från Amazon. En av dom minsta modellerna som inte tar så stor plats och med bara 1000w.

Beställde även inlägg i papper till den så det blir enklare att hålla rent. Ska anlända hit på tisdag. Kul med en ny maskin. Funderar nu på vad som ska flytta ut?

Blev enkel mat i kväll som inte behövde tillagas. Köttbullemacka på tekaka och med rödbetssallad. Smakade gott som väntat.

8 reaktioner till “Nytt köp”

 1. Vi köpte en i höstas och det är nu min favoritmaskin. Nu har jag den inte i husbilen utan bara när vi är hemma.
  Fantastiskt att köra bacon bl a. Tänk bara på att när du använder papper så kommer inte luften åt undersidan.

 2. Skrattade till när jag lästa ditt inlägg. Satt senast idag och tänkte att det skulle vara gott med en köttbullemacka. Vi har ju inlagda rödbetor som du vet.
  Du får berätta efter att du använt airfryern om det var ett bra köp. Vi är också lite allergiska mot att ha alltför många apparater.

  Ha det så bra !!!!

  1. Vilken tillfällighet!
   Det kommer jag att göra. Apparater ska användas och inte stå i skåp.

 3. Jag är oxå nyfiken på Airfrier men inte kommit till skott ännu.
  Lite rädd att ytterligen en pryl som kommer att stå i ett skåp så småningom.
  Ser med spänning framemot din nya erfarenhet.
  Alltid roligt att läsa din blogg o få Mattias.

Kommentarer inaktiverade.