Fastfruset

På morgonpromenad med Zacko i Alvor 2020 i januari så var välkomstkommittén på väg att möta oss.

2023-01-22

Skulle enligt väderprognosen blivit sol i dag men det blev det inte. Temperaturen sjönk under natten till under nollan och i morse var det minus 2 grader. Snön låg så klart kvar. Tog på ett par mjuka tights under mina brallor och det kändes skönt när jag gick ut. Blev vanliga promenaden trots att det var kallt och jag tycker det är lite svårt att andas då.

Bakdörren till garaget, där kärran förvaras, hade frusit fast så den gick inte att öppna. Bad Hasse om hjälp och efter någon minut så hade han öppnat den. Han har sina knep. Tog ut kärran och satte latrintunnan på den och gick bort till tömningen och gjorde mig av med skiten. Skönt att få det gjort på förmiddagen.

Det var slut på limpa i dag så det fick bli vaccumpackade bake-off baguetter. Gick över till köket och satte på ugnen och gick sen och slängde sopor. När jag kom tillbaka så var ugnen varm och jag la in bröden. 10 minuter senare var dom klara. Smakade jättegott med nybakat tyckte vi.

Våra små värmeljus har vi bränt upp så vi ville ha nya. Jag beställde dom från Amazon. Kompletterade mina inköp från Coop i dag med lite varor till. Finns alltid något som har blivit glömt. Värmeljusen var tydligen slut för dom hade inga därför köpte jag dom från annat ställe.

Minus hela dagen i dag och det blir det säkert i natt också. Snön ligger nog kvar i morgon också, tyvärr. Solen kommer nog att lysa med sin frånvaro!

Men en kanna med tulpaner får lysa upp lite i stället.

2 reaktioner till “Fastfruset”

  1. Tradigt med kylan nu. Vi har vår vinter nu och idag var det riktigt kallt. Så trist och vi är ju så fast nu då Turbo är i höglöp. Annars hade vi nog kört en sväng för att ändå komma ut. Men det blir bara jobbigt just nu.

    Ha det så bra !!!!

    1. Tråkigt med kylan, så kallt ska ni ju inte ha i södra Frankrike?
      Inte alls roligt att inte kunna köra iväg om/när man vill. Lite jobbigt med löptik men det är ju inte så lång tid.

Kommentarer inaktiverade.