Mycket snö väntar på regn

2023-01-06

Drog upp mörkläggningsgardinen som vanlig på morgonen och solen strålade ner ifrån en klarblå himmel molnfri himmel. Inte ett löv rörde sig på träden. Det var en önskedröm!

Så här såg det ut från morgon till kväll och det kändes snarare som en mardröm fast det var verklighet. Och värre blev det. Snön formligen vräkte ner och det blåste dessutom

Något morgonpromenad blev det inte tal om. Inte ville jag gå och halka runt i snön och bli våt och kall. Men verkligheten trängde sig på. Fanns ett måste som det inte gick att bortse från. Toan måste tömmas. Ett måste som man bara måste sköta om när man bor i husbil. I detta oväder så går man absolut inte bort till campingtoan vilket vi inte gör annars heller.

Jag klädde på mig min vinterutrustning som är väldigt klen, passar inte alls för detta hemska vinterväder. Men det är vad jag har!!

Tänkte skifta tank med den tomma tank som står i förrådet. Den luckan gick inte att öppna för den hade frusit fast i nederkanten. Hasse kom ut för att hjälpa mig men han fick inte upp den. Går ju inte att använda våld för då kan man förstöra en del och det vill vi ju inte. Fick i alla fall upp luckan till toa tömningen och fick ut tanken. Baxade upp den på Rulle och där kunde den stå efter jag hade tagit bort korgen. Den var mycket full och tung. Gick mycket långsamt och försiktigt bort till tömningen, vägen dit är långt ifrån jämn men lyckade komma dit utan missöde. Tungt att få upp den men även det lyckades jag med. Men det var ”skitjobbigt”. Den blev tömd och hemrullad och satt på plats igen. Så nöjd med att jag lyckades att få skitjobbet gjort. Men fy tusan vad jag frös. Skönt att komma in i värme igen men gjorde ont i händerna när dom sedan blev åter blev varma. Men så var det.

På eftermiddagen så pressade jag apelsiner och grapefrukt. Denna citruspress var så mycket bättre än den andra jag hade. Men denna var ju som den första. Mycket tystare och bättre. Jag är supernöjd. Och så himla gott det smakade tyckte vi. Inte billigt men varför ska det som är gott och nyttigt inte få kosta lite. Vad kostar inte chips och godis som absolut inte är ett enda dugg hälsosamt. Det är ju skitdyrt!! Men vad jag har förstått så säljs det fortfarande massor av dessa produkter. Och samtigt som dessa produkter köps så klagar man över att man inte har råd med mat. Jag fattar inte riktigt detta!!

Men i och för sig så kan jag förstå det. Om man nu inte gillar morotsstavar, vitkål eller liknande så vill man ju ha något som smakar gott. Jag är inte själv så förtjust i en massa råa grönsaker men gillar lite sötsaker ibland. Slutsats: Ät för fan vad ni vill och njut av det!! Verkar så jobbigt att hålla på med att kolla mat hit och dit hela tiden. Har läst om någon som väger all mat samt har kontroll på vart enda gram av vad som dom äter. Men ok för mig om ni mår bra av det. Men glöm inte att lev ert liv. Det måste väl bestå av mer än vad man äter?

Men hur är det med alla dom som är verkligt fattiga?

2 reaktioner till “Mycket snö väntar på regn”

Kommentarer inaktiverade.