Fixade lite av varje

2022-10-22

Sent i gårkväll upphörde tangentbordet på min dator att fungera. Har hänt förut men inte kommer jag ihåg hur jag fick det att fungera igen!

Morgonen var mulen och luftfuktigheten hög, 10 – 12 plus och vimpeln på flaggstången hängde rakt ner alltså var det ingen vind.

Efter morgonpromenaden och lite annat var det dags att jobba med datorn. Hade kollat på fonen och hade lite idéer om vad jag skulle göra. Det första var att när jag startade den avstängda datorn att då trycka på tangenten F10. Gjorde så och fick upp några val på skärmen. Jag valde det översta för det var det som motsvarade problemet som skulle lösas. Och problemet löstes och tangentbordet fungerade igen. Enkel och bra!

Hasse drabbades av energiöverskott en stund i dag. Han började med att ta fram allt som låg i facket längst fram i förarhytten strax under taket. Det var mycket grejor och en del hade vi ingen aning om vad det var och vad det skulle användas till!! Hade liksom bara hamnat där som såna där ”bra att ha grejor”. En del slängde Hasse men enligt mig inte tillräckligt mycket. Har något legat över 3 år och inte blivit ett enda dugg saknat så behöver man det inte. För husfridens skull så fick han bestämma vad han ville ha kvar.

Jag har också några platser som skulle behöva rensas och jag vill nog inte heller slänga så mycket som egentligen skulle behövas. Är ju så ibland att man plötsligt behöver något som har blivit slängt och då står man ju där! Men det händer definitivt inte ofta.

Något som däremot händer ibland är att man har glömt att man t ex har batterier och då köper nya för att det måste ju finnas. Hittade många i dag och dom fick bli kvar. Finns lite annat sånt av andra grejor också. Men nu vet vi vad som finns i alla fall. Innan vi har glömt det igen!!

Men jag kommer i håg att vi åt stekt falukorv och makaroner med ketschup och riven parmesan till middag i kväll. Smakade som vanligt helt ok.

2 reaktioner till “Fixade lite av varje”

  1. Vi rensade och kastade en hel del när vi flyttade från Sverige. Jag fick hejda JR då han var lite för ivriga att göra av med saker. Men jag kan säga att nu efter tre år här borde vi kanske rensa snart igen. Fast vi försöker köra efter principen en in en ut.
    För oss blev det en god kycklinggryta ikväll.

    Ha det så bra !!!!

    1. Vi gjorde oss av med väldigt mycket när vi flyttade 2011 (det mesta). Men små prylar och grejor liksom flyttar in på något sätt och inget vill flytta ut!!

Kommentarer inaktiverade.