Lite regn på kvällen

2022-08-18

Eftersom jag inte gillar när det är för varmt så tyckte jag det var rätt så lagom temperatur i morse. Det var 19 plus, svag vind och lite molnigt. Skönt väder att promenera i. Så klart med Gustava.

Blev sedan varmare under dagen, uppemot 27 plus och kvavt. Lite sol någon gång under dagen.

Hasses läkare ringde på förmiddagen och undrade om vi ville komma till sjukhuset i morgon efter att läkarna hade haft sin videokonferens angående Hasses operation eller annan behandling. Men det gick bra att också få informationen på telefon och det alternativet valde jag. Vi är så trötta på att åka taxi fram och tillbaka och det tar ju tid med att det alltid är väntetider. Men väldigt bra att sjukresetaxi finns!

Jag har inga problem med att få information på telefon och det går så bra att anteckna under tiden. Dessutom så spelar min telefon in alla samtal så jag kan spela upp dom sedan och lyssna igen. En bra funktion tycker jag.

Nu har jag läst ”Profeten och idioten” av Jonas Jonasson. Boken var ibland hejdlöst rolig och helt tokig. Har absolut inget med verkligheten att göra (tror jag). Men den är väldigt uppfriskande med alla upptåg och märkliga människor som hittar på precis vad som faller dom in för tillfället. Och pengar har dom fixat så dom kan göra precis vad dom vill. Tänk om man kunde göra detta??

Baksidestext:

Svensk sensommar 2011. Petra, självlärd astrofysiker, har räknat ut att atmosfären kollapsar den 21 september samma år, omkring klockan 21.20. Nu är hon, domedagsprofeten, on the road i husbil med Johan, måttligt begåvad men mästerkock, och Agnes, änka på 75 vårar och en hejare på att tjäna pengar på nätet. Trion har bråttom. Innan jorden går under ska de hinna till Rom där Johan ska ge sin storebror ett sanningens ord och en örfil. Givetvis går ingenting som planerat.

Jonas Jonasson är i sitt esse i sin nya berättelse, en storartad inledning på ett fenomenalt äventyr genom samtidshistorien.

På kvällen började det regna och så småningom så blev det lite svalare och det kändes skönt.

Har varit lite ledsen i dag då jag i gårkväll fick reda på att en bloggväns högt älskade hund hade gått över Regnbågshimlen. Jag vet hur tomt det känns och saknaden är enorm. Tänker på er. Jag vet att du har gått igenom detta tidigare men varje gång är en ny sorg. Men så klart finns det en speciell plats i ditt hjärta för fina Kuma.

3 reaktioner till “Lite regn på kvällen”

 1. Tack för dina varma tankar de känns ända hit.
  Lustigt men den boken du refererar till håller vi på att lyssna till innan vi sover. Behöver ha något galet att lyssna på just nu.
  Kan rekommendera Je m’apellle Agneta om du inte läst den. Den har vi lyssnat på tidigare. Jag gillar verkligen Hamberg.
  Vi tar en dag i taget igen och försöker hitta ljusglimtar för att inte gå ner oss totalt.
  Hoppas det gått bra hos läkaren.

  Ha det så bra !!!

  1. Det är en rolig bok som kanske skingrar tankarna en stund.
   Inte så lätt ibland att hitta ljusglimtar men man måste försöka i alla fall.

Kommentarer inaktiverade.