Väldig varmt i dag

2022-07-12

Denna tisdag i juli var väldigt varm redan på morgonen. Jag sov i och för sig ända till strax efter nio i dag eftersom jag var så trött efter gårdagens vedermödor. Då var det en bit över 20 plus. Gick iväg med Gustava och det var lite svettigt i dag. Vinden var väldigt svag på morgonen men ökade så skönt lite under dagen. Jag gillar inte att vara ute när det är så varmt men njuter av att sitta inne i husbilen i korsdrag. Dessutom så mår jag inte bra av att vistas i solen för länge. Så har det blivit när jag har blivit äldre.

I går var det en mycket jobbig dag för oss. Efter besöket på Diagnostik center så fortsatte vi till lungkliniken. Där var det dags för Hasse att göra ett Spirometrin (lungfunktionsundersökning). Det var mycket jobbigt för honom och resultatet av detta får vi reda på om någon vecka. Gick inte så bra tror jag eftersom testerna fick göras om en del gånger.

Tyvärr så misstänker dom att han har lungcancer i höger lunga. En elakartad liten cancerdjävel som troligen inte har spridit sig. Det får vi hoppas på att den inte har gjort. Flera undersökningar och röntgen väntar. Hasse ska till Göteborg och där genomgå en PET/DC röntgen. Och finns det någon cancer som har spridit i kroppen så syns det där.

Vi vet inte i dag vad som kommer att ske med vidare behandling. Men jag tycker att all information har varit väldigt bra. Dessutom så kan vi ju läsa på 1177 där allt finns. Det är ju så bara bra att vi där kan läsa vad som händer i behandlingen.

I dag så innebär inte en lungcancerdiagnos att man ska dö snabbt. Forskningen har gått framåt och överlevnaden har verkligen ökat.

Men visst känns denna diagnos obehaglig och skrämmande.

Vi får se vad som händer i framtiden och det är för närvarande inte att planera något.

6 reaktioner till “Väldig varmt i dag”

 1. JR berättar att en anställd till honom hade lungcancer och de gick in med ett pyttefiberredskap och drog ut cancern. Det blev ett yttepytte hål som resultat. Sedan var han frisk och är nog det fortfarande så vitt JR vet.
  Så det kommer att bli bra och Hasse kommer att må mycket bättre sedan.

  Ha det så bra och Kram !!!

 2. Åh så tråkigt att höra.
  Denna jäkla sjukdom som många har drabbats
  av och nu håller vi tummarna att allt går bra i Gbg och att det inte finns nån annanstans.
  All styrka till er båda.
  Hälsa Hasse.
  UllaåErkki

  1. Det är alltid trist att få en sådan sjukdom. Bara den ligger stilla där den är.
   Tack.
   Kram till er båda.

 3. Vi sender jer varme tanker og styrkekram
  Lægerne er blevet så dygtige og kan gøre så meget mer end tidligere , så vi ønsker alt de bedste for Hasse og dig også
  Michael hilser også
  Kram fra Marianne

  1. Tack så mycket.
   Forskningen har gått framåt och vi hoppas på att det ska gå bra.
   Kram till er bägge.

Kommentarer inaktiverade.