Inte alls lätt att handla

2022-03-11

Molnen verkade att ha parkerat sig här över oss. 15 plus och svag till måttlig vind var det i dag. Men solen jobbade på och ville fram. Det lyckades den med en stund under förmiddagen och jag satt i min goa soffhörna och njöt av värmen av solen som värmde så gott.

Väldigt snabbt skiftade vädret och helt plötsligt började det regna. Och det gick fort. Vi hade precis börjat plockat ihop och jag skulle gå ut för att dra ur kontakten från husbilen. Väntade en stund och så slutade det regna. Då gick jag ut och tog ur kontakten. Sedan så körde vi iväg till Aldi.

När vi kom dit så parkerade vi på deras stora och fina parkering. Alltid gott om plats har det varit hittills. Jag slet och släpade med min kundvagn runt i butiken. Fyllde på och det blev bara tygnre och tyngre. Parkerade först en bit ifrån ingången men när jag kom ut med min fulla och mycket bångstyriga kundvagn blev jag glad över att se att Hasse hade flyttat fram och en bra bit närmre utgången. Det kändes bra tyckte jag. Baxade kundvagnen dit och sedan så var det bara det vanliga jobbigt kvar. Känner att det är så bra att vi bara numera storhandlar rätt så sällan. Så där var tionde dag ungefär.

Har nu läst klart ”I dag dör alla gudar” av Mattias Leivinger, Johannes Pinter. Denna bok var väldigt spännande och underhållande trots mycket våld och väldigt mycket blod som flyter. Detta var sista delen i denna trilogi och den som jag tyckte var bäst. Jag gillade slutet och det var så bra.

Baksidestext:

Polisinspektör Iris Riverdal togs som gisslan och utkämpade en strid på liv och död. Nu när allt är över hoppas hon få läka sina sår, återgå till ett normalt liv och börja jobba igen. Från ingenstans kommer så en ny brutal attack, en påminnelse sänd från mannen som ligger bakom hennes föräldrars död. Iris tvingas inse att hon aldrig kan bli fri så länge han lever.
Tillsammans med några ärrade följeslagare påbörjar hon därför en sista desperat resa, rakt in i mörkrets hjärta.

Samtidigt befinner sig hennes kollegor i Ostrava för att utreda de förövare som skakat om Sverige med sin mordturné.
I samarbete med tjeckisk polis följer de spår som pekar i en och samma riktning: mot en mäktig klanledare, den gåtfulle Sergei Nexus, och en till synes oansenlig by i de karpatiska bergen.

Alla krafter sammanstrålar i en explosiv uppgörelse där mörkrets slutmål går långt bortom vad någon kunnat föreställa sig.
Idag dör alla gudar är den avslutande delen i trilogin om polisinspektör Iris Riverdal.

I kväll så blev det goda färsbiffar i en mycket god kantarellsås. Serverades med kokt potatis och det hela smakade jättegott. Men det gör väl det mesta när man nu har som vi torkade kantareller som vi har köpt i Sverige. Närmre bestämt på Seglora Camping. Detta gäller så klart om man gillar kantareller.

Jaha så spelade dom just nu på radion den där gamla låten med Hepstars ”I natt jag drömde” och den låten skulle spelas jämt över hela vår jord.