Så mycket packande

2021-11-24

Mulen och blåsig morgon och rätt så kallt bara 13 plus. Blev en enkel jacka undet västen idag. Såg en del med vinterkläder, mössa, vantar och varma vinterskor. Nu fryser den inhemksa befolkningen verkligen. Nu är det vinter här. För oss är vädret mer som en mild höst i Sverige.

När vi kände oss klara med att plockat undan en del så kände vi oss klara att köra till Aldi. Vi använder ju utrymmet i kupeén för en del förvaring när vi står stilla men det är snabbt förflyttat till annan plats och då bak till sängarna.

Aldi har en stor och bra parkering och där parkerade vi. Jag gick bort till affären, med munskydd på, och tog en kundkorg och gick in i affären efter att ha spritat mina händer. Sitter liksom i ryggmärgen nu tycker jag. Det var inte så mycket folk här vid denna tiden.

Nu hittar jag rätt så bra här så jag gick runt och fyllde på min kundvagn. Den blev överfull i dag. Hade ju skrivit en lång inköpslista som jag glömde att få med mig. Inte ofta det händer. Men när jag kom hem så var det faktiskt bara 3 grejor som jag hade glömt. Tyckte då att jag hade ett hyfsat bra minne. Fanns 20 grejor på listan. Eftersom Hasse sedan tog en tur i affären så kom han hem med en till av dom grejor som jag hade glömt. Dom andra två var inte så viktiga.

Men för att återgå till mitt handlande. Gick ju runt i affären och fyllde min kundvagn till den var i stort sett överfull. Nu var det dags att gå till kassan. Bakom mig kom det just en kille med två brödpåsar så jag gestikulerade till honom att han kunde gå före mig. Det blev han glad för såg jag. Kunde inte förstå varför han skulle stå bakom mig med min överfulla kundvagn. Hans tid vid kassan tog ungefär 2 minuter. Man ska vara vänlig och hjälpsam när man kan, eller hur?

Jag packade upp på bandet och packade ner i kundvagnen. Fick hjälp av kassörskan eftersom det inte fanns någon kund bakom mig. Det tackade jag mycket för. Rullade sedan ut den mycket fulla kundvagnen över parkeringsplatsen. Och den var motsträvig och ville inte alls rulla på det håll som jag ville. Men jag vann och vi kom fram till husbilen. Där stod Hasse och tog emot. Packade en del i påsar som jag räckte in till honom. Och golvet blev rätt så fullt med det som jag hade handlat.

Sedan tog Hasse kundvagnen och tog också en tur till Aldi. Går bra när han kan stödja sig på kundvagnen. Han hade också lite som han ville handla.

Nu så var det dags för mig att packa upp ifrån påsarna. Det tog sin lilla tid att få allt på plats. Men det fanns ju en del till att placera.

Sedan så körde vi tillbaka ”hem” och parkerade. Men innan dess så körde vi till serviceplatsen för att tömma gråvatten. Det tog sin lilla tid innan den tanken var tom. Blir mer än vad man tror i den tanken. Men så skönt att den blev tom.

När vi sedan kom på plats igen så fortsatte jag med att packa upp och packa in på plats. När sedan allt var inpackat och placerat på rätt plats var allt packat men inte jag. Men sent omsider var det dags för kaffe och en god fralla med skinka och ost för mig.

Har under dagen följt den politiska lekstugan som nu pågår i Sverige. Helt otroligt hur vuxna människor kan bete sig som dessa folkvalda politiker gör. Dessutom är det dom som styr vårt land och verkar inte vara äldre en femåringar i en sandlåda. ”Får jag inte som jag vill så leker vi inte mer med er.” Hur vuxet är detta? Inte konstigt att det är som det är i Sverige nu. Och när dom ”leker” med våra låga pensioner så glömmer dom helt tydligt bort hur mycket dom själv har betalt för att sitta och flumma som riksdagsledamot.

Men vi har ju det trots allt mycket bra.

2 reaktioner till “Så mycket packande”

  1. Bra jobbat med inköpen tycker jag. JR har alltid en lista med sig om det är fler än tre saker han ska köpa och ändå kan han glömma det som står på listan. Snacka om disträ 🙂
    Rätt skönt att ha lite distans till sandlådepolitiken var den än är. Vi betalar ju skatt här i Frankrike nu och den är för pensionärer 7% så vi klagar absolut inte. Sedan får man ju ha lite försäkring när det gäller sjukvård om det skulle bli något allvarligt. Men carte vitale tar 70% av sjukvårdskostnaderna och läkemedelskostnaderna så det är överkomligt.
    Hittade saltgurka till hamburgarna tidigare i veckan.
    Så saknar jag något från Sverige näe inte mer än H och han kan flyga hit eftersom han snart har den tredje sprutan vaccin.

    Ha det så bra!!!!

    1. Jag har hyfsat bra minne än så länge.
      Det var inte så mycket skatt för er nu. Så härligt. Lite privata försäkringar är väl aldrig fel att ha men för övrigt så är det ju väldig bra med förmåner i Frankrike.
      Hoppas att ni snart får träffa er saknade H.

Kommentarer inaktiverade.