Rockring

2021-11-22

Det var rätt så blåsigt i dag. 10 m/s och i vindbyarna 15 – 16 m/s. Då gungade det till lite i husbilen. Var inte så skönt alls att gå på min lilla korta promenad i dag så den gick lite snabbare. Hoppsan vad hände här egentligen. Fortare, har jag ökat takten lite kanske utan att liksom veta om det. Kanske ska jag försöka att gå lite längre i morgon! Ja det återstå att att se i morgon.

För övrigt så blev det inte alls någon värme i dag. Molnigheten varierade och det blev en del sol men tyvärr väldigt svalt för vinden var kall.

Ett tyskt yngre par roade oss här på eftermiddagen utan att veta om det. Det var så att dom hade en rockring som dom försökte att snurra runt kroppen. Gick inget vidare kunde jag konstatera. Den där ringen gick som mest ca 5 varv och sedan ramlade den ner på marken. Dom skiftades om och det var väldigt roligt att titta på dom. I synnerhet var det kul att titta på den som inte hade rockringen och stod bredvid och hjälpte till med hela kroppen i rörelserna. Är inte så lätt som det ser ut.

Detta var väldigt populärt i min ungdom och det var väldigt roligt. Jag kunde, när det begav sig, hålla denna ring runt kroppen i stort sett hur länge som helst. Det var då det!

I dag är jag glad för att kunna ta mina dagliga promenader och lite annat. Åldern börjar ta ut sin rätt känns det som.

Men mat är ju gott och i dag så blev det en typ korv stroganoff med kokt ris. Det var så gott och mat även till i morgon. Hade en falukorv i kylskåpet som jag hade sparat tills nu. Blev även två bitar till frysen att ätas när lusten faller på.

På kvällen var det bara 12 plus och kallt. Satte på vår lilla värmefläkt som värmer upp husbilen så bra. På natten så sjunker temperaturen ytterligare några grader och då har vi omkring 17 plus inne och det är bra temperatur när man sover tycker vi.

4 reaktioner till “Rockring”

 1. Vi körde med flera rockringar samtidigt och jag klarade några varv med tre. Men det var någon som kunde med fem om jag inte minns fel. Roligt var det och fina minnen av hur mycket man lekte ute. Nu törs väl föräldrarna nästan inte låta sina barn vara ute själva.
  Hoppas blåsten ger med sig hos er.

  Ha det så bra !!!

  1. När du säger det så kommer jag ihåg att det var så. Det var jättekul. Och visst var man ute och rusade runt både här och där. Många var ju lite trångbodda och då kunde ju inte alla barnen ta hem sin kompisar. Men att vara ute var ju inte alls farligt på samma sätt som nu på den tiden jag var barn i Malmö.
   Blåsten drar snart vidare tror jag.

    1. Jag bodde på Lantmannagatan 66 på Augustenborg. Mina föräldrar hade ett Spettkaksbageri på Augustenborgsgatan 18. Där växte jag upp.

Kommentarer inaktiverade.