Slut på oktober

2021-10-31

Så var det dags för sista dagen i oktober. Den visade sig vara grå och trist. Lite småblåsig och regnet liksom var överhängande hela dagen. Men det blev inte så mycket regn utan mest hög luftfuktighet. Dock några mycket korta skurar under dagen.

Jag gick en kort och långsam promenad på förmiddagen och då var det uppehållsväder. Det var18 plus och lite småblåsigt.

Tänkte gå ut lite mer men fötter var så svullna att jag knappast fick på mig skorna. La upp benen högt och det blev lite bättre. I stället för att gå ut så gjorde jag ett litet bensparkarprogram som passar bra att göra i husbilen. Gäller bara att se till att det finns fritt utrymme men det är det inga problem med här. Det brukar hjälpa rätt så bra. Men bäst hjälper en natt i sängen med en god natts sömn.

Hasse gick även i dag en promenad till Lildl och kämpade sig ner och sedan upp för dom höga trapporna där. Jag tycker han är så jätteduktigt som gör detta dag efter dag. Så bra träning för honom.

Vår granne brevid oss var faktiskt lite jobbig. Han hade en helt vanlig husbil men hans dörrar var väldigt svåra att stänga. Varje gång han stängde bodeldörren och luckan där bak så lät det väldigit mycket. Och han öppnade och stängde dessa luckor många gånger under dagen. Dom körde sedan härifrån under eftermiddagen och det var skönt tyckte vi.

Läst ”Mandelaefftekten” av Anne Holt. En otrolig historia som det händer mycket i.

Inget är som det verkar vara men det löser sig till slut. Underhållande och spännande tyckte jag.

Baksidestex:

Politikern Linda Bruseth dödas på öppen gata utanför en fullsatt uteservering i Oslo. Hon är i det närmaste okänd för allmänheten. När skottet faller är hon tillsammans med sin vän Selma Falck som skadas i armen. Utgångspunkten för såväl polisen som press är därför att det var Selma som var målet för attentatet. Men snart visar det sig att alla har fel.

När en högt uppsatt domare hittas hängd och en regeringsmedlem dör under mystiska omständigheter anar Selma att det finns ett mönster i både valet av offer och mordmetod. Sökandet efter svar drar in henne i en kaotisk värld av myndighetsmissbruk, konspirationer och personliga tragedier. I en rå och skrämmande hämndspiral som verkar omöjlig att stoppa.

Mandelaeffekten är den tredje boken i serien med Selma Falck, f d stjärnadvokat, i huvudrollen. En fascinerande och angelägen thriller där Anne Holt visar sin osedvanligt skarpa blick och starka engagemang för det som sker i vårt samhälle idag.

2 reaktioner till “Slut på oktober”

 1. Bra jobbat av både dig och Hasse idag.
  Vissa har en förmåga att verkligen smälla i luckor och dörrar, samt ränna omkring och göra det hela dagarna. Vi brukar ju ofta ha nätdörren för om dagarna och när sådana grannar får se våra hundar löser sig det problemet rätt fort.

  Hoppas vädret bättrar sig !

  1. Vi försöker så gott vi kan.
   Visst är det märkligt att vissa lyckas föra väldigt mycket oväsen!
   Att se era stora vackra hundar stå bakom nätdörren kan nog få dom flesta att flytta på sig.
   Vi hade inte flyttat på oss, vi verkligen älskar hundar stora som små.

Kommentarer inaktiverade.