Inget händer här

2020-09-22

När man har kommit hit så vet man att man är i Sverige. Första rastplatsen efter bron. Det är väldigt fint här.

I dag så var det soligt och rätt så varmt. 15 plus på morgonen och upp till 20 plus under dagen. En verkligen härligt septemberdag.

Zacko och jag gick en bra promenad på det som jag kallar för lilla bagerirundan. Lagom lång och tar strax under en timme och där Zacko får god tid på sig att lukta lugnt på de platser som han tycker är extra intressanta. Det tycker jag är så bra för då får jag hämta andan en stund. Han har så högt tempo. Han är så pigg för att var 13,5 år gammal. Jag är glad för varje dag vi får tillsammans.

Så är det höstdagjämning i dag så nu är ju sommaren definitivt slut. Men det kan ju komma många härligt soliga och varma höstdagar framöver vilket jag hoppas att det gör.

I kväll så gjorde jag en falukorvsgryta som serverades med kokt ris och det smakade jättegott.

I morgon så blir det en tur till Borås. Hasse har en tid hos tandhygienisten för kontroll av tänderna. Det är mycket bra med regelbundna kontroller för att inte drabbas av otrevligheter med tänderna. Då kan det bli dyrt. Tänderna tillhör ju inte kroppen av någon anledning som nog ingen förstår. Och hundförsäkringen gäller inte heller tänder. När jag frågade om detta så fick jag till svar att då skulle försäkringen bli väldigt dyr.

2 reaktioner till “Inget händer här”

 1. Minns ett år då hösten och vintern var runt -1 och så torr och solig varje dag. Helt underbar om du frågar mig. men det var ett tag sedan.
  Men min devis är att leva fullt ut varje dag och ta vara på de glädjeämnen som dyker upp.
  Härliga promenader med sin hund hör till det enligt mig.
  Har fått tips om en korv som påminner om falukorv så det kanske kan vankas en sådan gryta här också.

  Något vi är glada över är att veterinärkostnaderna här nere är bra mycket billigare utan försäkring.

  Ha det så gott !!!

  1. En svensk vinter som är som du beskriver är ju bara så skön.
   Man lever varje dag och då ska man göra det också. Man dör bara en gång!
   Man kan ju gör god korvgryta även på andra korvar.
   Stort plus att det inte är så dyrt med veterinärvård söderut.

Kommentarer inaktiverade.