På väg igen

2020-09-04

Mulen morgon men inga regnmoln och det var ju skönt. Zacko och jag gick en promenad längs med vägen. Fanns lite att titta på där samt lite trafik.

Antikhuset är så fint.

För att handla i bageriet får man stå utanför med munskydd på och vänta på sin tur.

Dom människor som jag mötte ute i dag var väldigt noga med att hålla avstånd. Jag stannar gärna till och låter folk passera och då vänder jag ryggen till för att undvika andras utandningsluft och dom ska slippa min. Om det hjälper vet jag så klart inte men det känns bra för mig att göra så.

När Zacko och jag kom hem så gick Hasse till Lidl för att köpa frallor och lite annat som han tyckte behövdes.

Omkring halvelva var vi klara för att fortsätta. Nästan en timme körde vi på småvägar och genom flera så trevliga samhällen i varierande storlek. Allt ser så välvårdat och fint ut.

Vi körde österut och kom så småningom fram till A7 och där körde vi norrut mot Hamburg. Så mycket trafik och många tradare. Finns många platser här att stanna på och vi valde en av dom när det kändes att det var dags för fika. Gott med kaffe och frallor. Tog det lungt, eller rättare sagt jag tog det lungt. Avskyr att stressa mig igenom en måltid vilken som helst. Dessutom har min mamma lärt mig att man ska tugga allt minst 28 gånger alltså äta långsamt. Och jag blir alltid sist klar när vi någon gång äter tillsammans med andra. Ja, jag njuter av maten. Kanske ska jag bli en iddisslande kossa i mitt nästa liv??

Några mil senare så svängde vi av mot Berlin, alltså österut. Passerade sedan den gamla gränsen mellan Östtyskland och Västtyskland. Känner att det är så underbart att det nu bara finns ett Tyskland. Det har det ju varit nu i många år men jag är ju så gammal att jag har upplevt ett delat Berlin och så många hemska händelser vid gränsen. Kommer aldrig att glömma 1989 när Berlingmuren föll. Det var historiska ögonblick.

Men sedan så skiftade vi motorväg några gånger och trafiken minskade när vi kom längre från Berlin. Nu började vi närma oss målet som vi hade i dag.

Blev ett fåtal mil på mindre vägar och sedan genom stan på kullerstensgator.

Kom fram till denna ställplats som ligger i vad dom kallar för småbåtshamnen.

Här det en helt underbar ställplats som ligger väldigt nära centrum. Det är en av våra favoritplatser i norra Tyskland.

Det kostar 5 €/dygn och el efter förbrukning. Toa och duch är stängda nu på grund av Corona19. Men det är inget vi bryr oss om för den servicen har vi aldrig använt oss av. Vi använder alltid våra egna hygienutrymme. Vi har alltid tyckt att det känns bäst. Oavsett covid 19 eller annan smitta.

Fanns många lediga platser när vi kom hit men under eftermiddagen/kvällen så fylldes det på. Senare på kvällen var det inte många lediga platser kvar. Är ju fredag i idag och precis som i Sverige är det många som vill ut med husbilen när det är helg.

Nu har jag läst klart ”Rättskiparen” av Lotta Luxenburg och den utspelar sig i Stockholm. Bra tempo och spännande handling. Någon läcker i polishuset och det gäller att hitta vem det är. En något oväntad upplösning. Med det slutet så tror jag att det kommer i alla fall en bok till med forsättning om hur det går för polisen i Stockholmsgruppen.

För att återgå till i dag så var det varmt och lite kvamligt på eftermiddagen och kvällen. Senare på kvällen så sjönkt temperaturen och det var skönt.

I kväll åt vi Gordon Bleu med råstekt potatis och det smakade bra med lite kall vitlökssås eller om man ville lite beasås till.

Tror vi stannar kvar här i morgon.

2 reaktioner till “På väg igen”

  1. Vi tycker att det är så mycket nytt på ”gamla” östsidan då de lagt manken till att rusta upp efter att gränsen öppnade upp. Men när vi var på Rugen kändes det väldigt öst och inte så mysigt.

    Ha det så gott!!!

    1. Det är mycket som har blivit väldigt fint men det har tagit sin tid.
      Rügen har vi aldrig varit på.

Kommentarer inaktiverade.