Många mil i dag

2020-08-27

15 plus, svag vind och mulet var det halvåtta i morse. Hasse väckte mig genom att lägga en iskall hand på min vänstra varma fot och tyst väsa fram att nu är det dags att gå upp.

Jag skuttade inte direkt upp ur sängen men kände mig väldigt pigg och utvilad. Zacko drog iväg med mig och visade vilken väg han ville gå. Jag hängde efter. Det blev väl OK.

Halv nio så körde vi iväg och fortsatte mot Malmö. Av någon märklig anledning så tog Agda oss genom centrala delar av Helsingborg. Hon tyckte väl att vi skulle vidga våra vyer i denna stad i dag.

Hur som helst så kom vi till Malmö och Öresundsbron som vi körde ut på efter vi hade betalt. Som vanligt kände inte systemet igen vår skylt utan en personal fick manuellt lägga in den. Sedan gick bommen upp.

Inte så mycket utsikt idag för det var regntunga skyar och Öresund var grått.

När vi kom till Pepparholmen så blev vi visade dit genom skyltning. Där hade den danska polisen kontroll och vi fick visa våra pass. Polisen tittade knappast på dom och vi blev vinkade vidare.

Så kom vi över till Danmark. Och vad det var mycket trafik här men så är det ju också ett storstadsområde. Men det flöt på bra. Trafiken var tät över hela Själland där vi körde.

Vi kom sedan fram till Stora Bältbron och där var det dags att betala. Och det gjorde vi utan några problem. Ute på bron så blåste det mycket och i vindbyarna så ryckte och slet det i husbilen.

Körde bort till en parkering för det var dags hög tid för kaffe och mackor. Smakade gott nu. Här blåste det också. Tog en promenad med Zacko.

Fortsatte sedan och det var väldigt mycket trafik här. Körde över Lilla Bältbron och så var vi på underbara Jylland.

Här är det ett härligt jorbrukslandskap. Stora öppna fält, nyss skördade och/eller nyplöjda, och landskap där korna fridfullt gick och betade.

Vi körde först några mil västerut och sedan så vände vi söderut. Och vi kom då fram till tyska gränsen. Där var det bara att passera. Men dom som skulle köra in i Danmark blev kontrollerade. In i Danmark kommer man inte utan att visa pass.

Vi körde till ett av många köpcenter. Hade valt att köra till det som hade en Fakta butik. Anledningen till det är att där är det lätt att parkera med vår husbil. Dom har ju inte gränsens största utbud men vi är ju inte på väg hemåt utan på väg att tillbringa några härliga veckor i Tyskland.

Nu så var det dags för oss att använda våra munskydd. Vi spritade våra händer, tog fram munskydden och satte på dom så som vi hade sett på internet att man skulle göra. Det gick ju knappast att andas, det kändes hemskt. Men det var bara att acceptera. Dom flesta hade det när dom gick in i affären. Många hivade upp dom ur en ficka eller dylikt och satte på dom innan dom gick in i affären. Och sedan tog av dom och tryckte ner dom i en ficka när dom kom ut. Personalen använde inte munskydd. Vi gjorde det som krävdes av oss. Spritade händerna när vi gick in och när vi gick ut och höll avstånd fast vi hade munskydd. Men jag kunde konstatera att här hölls det inte lika hårt på avstånd som i Sverige. I synnerhet inte där ölen skulle köpas, där var det trängsel. Kändes inte alls bra. Även vid kassan för betalning så hölls det inte tillräckligt med avstånd enligt mig. En halv meter är för lite tycker jag. Känns som att någon flåsar mig i nacken. Tror faktiskt att vi i Sverige är bättre på att hålla avstånd och det är det som är bäst för att hindra smittan. Jag gillar stora avstånd och försöker hålla det också.

Vi fortsatte sedan till en plats som heter Niebüll där det finns en centralt placerad ställplats. Där fanns det gott om plats och vi parkerade på en ytterplats som vi verkligen gillade. Har varit här en hel del gånger och tycker att detta är en toppenplats. Kostar 5 € för 24 timmar och el betalar man efter förbrukning. Det är en mycket trevlig plats.

Vädret i dag har varit omväxlande. En del regn och lite uppehåll däremellan. Har haft tur när vi har stannat för då har det inte regnat.

I kväll så är det en fin kväll med inget regn eller blåst och 17 plus.

I morgon ska Zacko och jag gå en härligt promenad här och hoppas att det inte regnar.

2 reaktioner till “Många mil i dag”

 1. Det där med munskydd är en vanesak. Men när det varit +35 i skuggan så har det varit lite jobbigt. Tror att det är väldigt olika med avstånd i olika affärer och städer. Här hos oss är det markering vid kassorna och folk håller avstånd nu då turisterna åkt hem.(Läs fransmännen från norra Frankrike).
  Hoppas ni får en fin vistelse i Tyskland.

  Ha det så gott!!!!

  1. Troligen vänjer man sig vilket många miljoner människor har gjort.
   Håller med om att det är olika beroende på var man befinner sig. När jag ser att folk har klumpat ihop sig så väljer jag att ta en annan väg. Att den är lite längre gör inget.
   Tack och det tror jag att vi får.

Kommentarer inaktiverade.