Bara några mil i dag

2020-07-19

Mer mulet än sol, 19 plus och bara en svag vind.

Hasses nya stol var redan ute på morgonen. Där satt han och drack första koppen kaffe.

Zacko och jag gick bort till en park som ligger en liten bit bort.

Gick genom denna korta tunnel under vägen och kom fram till den fina parken. Jag gillar parker.

Här ser inte vattnet speciellt fräscht ut. Rätt så äckligt tyckte jag.

Finns en del änder och här ligger några av dom.

En del broar över vattendragen.

Litet vattenfall som hörs mer än det syns. Vi gick runt i parken och njöt av grönskan.

Kom sedan fram till denna oas med fontäner. Strålarna krymper ihop ibland och så reser dom sig med ett fräsande ljud. Det hela sker med regelbundna mellanrum.

När vi kom hem igen så började vi så sakta plocka ihop för att fortsätta resan. Först så körde vi bort till COOP för att handla. Behövde bröd för det var helt slut. Köpte färska frallor och glömde köpa en limpa. Travade sedan genom nästan hela denna jätteaffär för att komma till mejeriavdelningen som var i andra änden. Hittade efter lite letande Bollnäsfil som jag ville ha. Det är den absolut godaste filen enligt oss. Sedan skulle jag hitta till kassorna och vad dom låg långt borta. Tacka vet jag mindre affärer som är mer överskådliga.

Sedan så lämnade vi denna stad för att köra till en annan stad. Det var inte långt dit, bara ca 4 mil. Trafiken var gles och vi mötte en del husbilar. När vi kom fram så körde vi till småbåtshamnen och parkerade.

Utsikt från dörren.

Vi har sjön Väsman framför oss. Fast det ligger en gång/cykelväg och parkeringsplats innan man kommer till sjön. Vi är nu i Ludvika.

Bilder över hamnen utifrån piren.

Sjön när solen speglar sig.

Det är mycket liv och rörelse här. Bilar som kommer till parkeringsplatsen, folk som cyklar och promenerar förbi här samt väldigt många som har hund med sig. Vi har järnvägen bakom oss och tågen kommer och går. Ibland kortare persontåg och ibland jättelånga timmertransporter. Mycket att titta på.

Ikväll blev det fläskfilé stekt i skivor med potatisgratäng till. Brukar alltid smaka bra och det gjorde det i kväll också.

Troligen blir vi kvar här i morgon.

Läste klart ”I hemlighet begravd” av Viveca Sten. Som vanligt en bra och spännande bok med Nora, åklagaren och Thomas, polisen. Det är den tionde boken i serien om morden på Sandhem och är lika bra som dom övriga har varit.

4 reaktioner till “Bara några mil i dag”

 1. Riktigt fin promenad du fick denna morgon. Så grönt allting är i Sverige som på våren här nere.
  Fin stol Hasse införskaffat sig.
  Hade en kompis i Uppsala från Ludvika som läste till farmaceut. Annars har jag nog bara kört förbi den staden och aldrig stannat.

  Vi ska äta spagetti med knäckta råa ägg saltade och pepprade, ett lager av seranoskinka över. Man rör ned ägget i spagettin såklart. Gott tycker jag och en nyhet för JR.

  Ha det så bra!!!!

  1. Denna sommar när det regnar en del så är det verkligen grönt.
   Den spagettirätten låter väldigt läcker. Hoppas JR gillade den!

Kommentarer inaktiverade.