Olidligt varmt

2020-06-24

Morgonpromenaden i Kinna var som den brukar vara. Genom parken, sväng genom villaområde och som avslutning en liten tur på stan.

Dessa vackra rosor växer här på en liten tvärgata.

Så här fint är det i Kinna utanför detta hus. Finns många andra också.

Vi höll oss i skuggan så gott det gick och det gick rätt så bra. Det var inte ett moln, 19 plus och inte ett löv rörde på sig.

Vid halvtolv ringde jag till Codat och frågade om vår elpatorn hade anlänt. Det hade den. Tyvärr kunde dom inte byta den förrän om en vecka. Försökte tjata lite men det fungerade inte. Har dom ingen tid så är det bara så. Men det är ju inom överskådlig framtid. Dags att vänta igen.

Vi bestämde oss för att, efter vi hade käkat, köra till Gislaved och stanna där några dagar. Körde efter Agdas vägval och så blev det lite mindre vägar. Det var i stort sett ingen trafik och faktiskt en väldigt trevlig väg att köra på. Några små samhällen passerade vi och dom låg och tryckte i hettan. Syntes inte in människa i någon trädgård.

Vi kom till Tranemo som vi körde igenom och kom sedan ut på väg 27. På Kroksjöns fiskecamp fanns det inte många fordon, det mesta var ledigt.

Några mil senare kom vi till Gislaved och där fanns det inte en husbil. Parkerade på det ställe vi brukar stå på. Tror att dom flesta väljer att vara ute vid kusterna i denna värmen.

Hasse hade köpt jordgubbar när han var och handlade på förmiddagen. Dom åt vi nu och det smakade så gott. Dom var lagom mogna och söta. Priset i dag var 35:-.

Hasse tog ut våra stolar och sedan så satt vi utanför husbilen i skuggan hela eftermiddagen. Lite höga stackmoln flöt sakta fram högt upp i det blå och ibland kom det en svag vindpust.

Så här så Zacko ut efter han hade krafsat runt ett tag. Fulll med bös, mossa och annat.

En del smuts hamnade på hans dyna. Och den ligger han sällan på.

Under stolen skulle han ligga och sova. Där låg han tills jag reste på mig efter att läst en stund och slumrat lite.

Ikväll blev det pyttipanna med stekt ägg, rödbetor och till mig HP sås. Smakade bra i värmen.

Denna bok har jag läst klart i dag.

Badksidetext:

En jättefin födelsedagstårta. Fem röda ljus. Förväntan. Inte kunde hon veta att den här dagen skulle förändra så många människors liv. Och långt senare förändra kriminalkommissarie Ewert Grens liv, och infiltratören Piet Hoffmanns liv. Allt Zana ville göra när hon fyllde fem år var ju att sjunga ”Jamåhonleva” och slippa se människor dö. Anders Roslunds nya thriller är en gastkramande berättelse om hämnd och förräderi när det förflutna under tre ödesdigra dagar exploderar i vår tid.”

En mycket spännande bok med många mord (rena avrättningar) och ett rafflande slut. En författare som inte gör en besviken.

På kvällen sjönk temperaturen till 20 plus och det kändes mer behagligt.

2 reaktioner till “Olidligt varmt”

 1. Så vackra rosor. Kinna verkar vara en fin lite stad.
  Trist att de inte kunde ordna detta med patronen denna vecka. Men ni har ju hittat en fin plats. Jösses man kunde tro att Zacko var ett trassligt garnnystan 🙂

  Ha det så gott i värmen.

  1. Kinna är litet men det finns vad man behöver samt lite guldkorn här och där.
   Ja vi står bra här i Gislaved.
   Zacko är en litet trassel och ibland ett mossigt sådant.

Kommentarer inaktiverade.