Bara några få mil i dag

2020-06-18

Helblå himmel, varmt, plus 19 halv nio, och endast en svag vind.

Här började vår morgonpromenad. Långt där borta har vi parkerat.

Nu var det skugga som gällde och var skulle jag hitta den. Så klart i en park för park betyder träd och träd betyder skugga. Alltså promenerade vi i väg till en vacker park som inte ligger så långt bort. Fick så klart gå i lite stekande sol på vägen dit och varmt underlag för Zacko.

Svalkande grönska
Så fint här tycker jag
Så vackert det är här

Det finns några dammar där och lite vattendrag som rinner mellan/genom dom.

Vad jag gillar spegelblankt vatten som det är här.

I skuggan under träden så fanns det lite dagg kvar i gräsmattorna och det var skönt att gå där för Zackos små tassar. Försöker undvika asfalt så mycket som det går för det kan bli så varmt för trampdynorna hos våra fyrbenta vänner.

Strax efter 2 hade vi bestämt oss för att köra till Lidköping. Är bara ca 2,5 mil dit så det tog inte så lång tid. Det var en del trafik på E 20 som vi körde på en stund. När vi sedan svängde av så var det nästan ingen trafik alls.

I Lidköping så finns det en bra parkering för husbilar en liten bit ifrån resecenter. Här är det plats för 6 husbilar vid ån. Det är bra uppmärkta platser. När vi kom dit så fanns det två husbilar här och vi valde att parkera på plats nummer 6 som ligger längst till höger. Då får vi fritt utanför dörren. På kvällen så var det fullt här.

Det är inte långt till Rörstrand fabriksförsäljning/utställning och inte alls långt till centrum i stan. Det är trevlig att besöka bådadera. Vi har varit här rätt så många gånger genom årens lopp.

Det blåste en del men det var bara skönt för det var verkligen varmt. Här är det inte speciellt lugnt och tyst men det passar oss som gärna vill ha lite ljud och rörelse omkring oss.

Full fart på ån under eftermiddagen och kvällen. Många sådana här som var ute och for runt. Gäller att passa på när det är väder till det. Men det förvånade mig att ingen hade flytväst på sig. Om man ramlar av och slår i huvudet så är man ju helt chanslös!

Denna vackra båt ligger här i hamnen.

Cara Hunter har skrivit ”Ingen utväg” och det var en obehaglig och spännande deckare. Mycket grym. Är det en mordbrand som tar livet av två små barn och deras mamma. Vem är egentligen mannen som också blev innebränd samtidigt. Gåtan nystas upp och allt klarnar till slut. Mycket intressant att följa polisarbetet här.

Vårrullar från frysen åt vi i kväll med buljongkokt ris och det smakade bra.

Troligen blir vi kvar här minst en dag till.

2 reaktioner till “Bara några få mil i dag”

  1. Vi går inte ute heller med hundarna då asfalten blir alltför varm för deras tassar.
    Alltid roligt att stå någonstans där det händer saker och man har lite att titta på.

    Ha en Glad Midsommar!!!

    1. Dom har det ju skönt i trädgården med gräs och skugga.
      Ja här finns lite av varje att glo på.

Kommentarer inaktiverade.