Några mil norrut

2020-06-14

Varm och solig morgon var det idag. Det var 20 plus vid halvnio och bara en svag vind som ökade lite under dagen. Jag försökte att hitta lite skugga att promenera i för oss men det var inte lätt. På en trottoar så var det lite skugga och där valde jag att gå med Zacko. Får ju tänka lite på hans trampdyner så dom kan gå i lite skugga. Asfalten kan bli alldeles för het för hans små tassar. Jag försöker alltid att hitta promenadvägar där det finns lite gräs/grus bredvid där han han går.

Ser nästan ut som något träd som skulle finnas lite längre mer söderut i Europa.


Så vackra vallmo som blommar på andra sidan vägen.

Det blev inte så lång promenad i dag för jag tyckte det var alldeles för varmt. Dessutom så kändes det i benen efter alla uppförsbackar här. Dom är verkligen jobbiga. Dom som bor i Laholm måste ha starka ben eftersom det är så backigt här.

Vi halv ett så lämnade vi denna vackra plats. Körde iväg och kom ut till motorvägen där vi körde norrut. Efter några mil på passerade vi Halmstad och en stund senare så svängde av mot väg 26. Detta är en väldigt vacker väg att resa på. Fina gröna fält och en del små mysiga samhällen att passera genom. Några vattendrag kör vi också över.

När vi kom till Skärshult rastplats tog vi en paus. Här är det Vägverkets rastplats med latrintömning. Hasse tömde och jag och Zacko tog en lång och skön promenad i värmen.

Campingen var helt stängd och det var även kiosken där man tidigare skulle checka in. Fanns även en matservering där för några år sedan. Nu var allt stängt. Badplatsen var välbesökt och vad jag kunde se så höll man bra avstånd där.

Vi fortsatte och kom så småningom till Gislaved. Där parkerade vi på en i helt nästan husbilsbefriad plats. Fanns en husbil när vi kom men den körde iväg senare. Nu så var vi helt solo här. Tror att dom flesta med husbil befinner sig ute vid kusten möjligen vid någon badplats. Alla ska ju av någon anledning parkera vid någon ställpats som ligger vid havet/småbåtshamn. Även om det det är en dyr plats.

Här står Zacko och undrar var vi hade gömt hans köttbulle,. Den skulle ju finnas här enligt vad hans nos hade konstaterat.

Vi trivs bra här och stannar kvar även i morgon.

2 reaktioner till “Några mil norrut”

    1. Finns många fina platser inåt landet och då även vid någon fin sjö.
      Zacko hitta köttbullen efter lite hjälp.
      Din önskan om att vi ska ha fint väder har slagit in i dag. Tack.

Kommentarer inaktiverade.