Våren är på gång

2020-04-16

Blå molnfri himmel men tyvärr rätt så blåsigt. 10 plus men vinden var kall. I lä utanför husbilen så blev det under dagen rätt så varmt och skönt. Zacko låg ute en stund och njöt i solen.

Så här såg det ut en stund på förmiddagen när en ny husbil kom hit.

Om man kollar på den den nedersta ”bollen” så ser man en liten randig varelse. Det är ett bi som jobbar med pollinering.

Våren är på gång och här jobbas det.

Jag har nu i några dagar sett humlor som yrar omkring i dikena här. Dom verkar lite vilsna tycker jag.

Under dagen så kom det hit flera husbilar. På kvällen så var det 15 husbilar här. Även 3 husvagnar kom hit under dagen. När det var påsk så skulle vi ju inte resa men nu är det tydligen helt ok.

Satt och tittade ut genom vindrutan vilket jag brukar göra. Det stod en Kabe husbil en bit bort. Den hade parkerat med fronten åt vårat håll. Dom hade då bodelsdörren på skuggsidan och där blåsten låg på. Jag sa till Hasse att om vi hade stått där så hade vi vänt på husbilen. Dom hade tagit ut sina stolar och gått runt och satt sig på sol och lä sidan.

Jag vände ner blicken i boken som jag höll på att läsa. När jag efter ca en halvtimme tittade ut igen så hade dom vänt på sin husbil. Nu hade dom en liten trevlig uteplats i solen och med lä. Undrar om det var lite tankeöverföring?

Dagen har varit riktigt skön och vår bodelsdörr har varit öppen större delen av dagen. Zacko låg ute ett tag och sedan så blev det lite smutsigt inne i husbilen av mossa och torrt gräs. Men det är sånt som man får stå ut med ibland. Är inte så svårt att avlägsna.

Även vi beklagar Adam Alsings alldeles för tidigare bortgång i sviterna av Covid-19. En stor personlighet har lämnat oss. Men livet går vidare, så är det.

2 reaktioner till “Våren är på gång”

 1. De med Kaben hade nog ett tankefel när de parkerade sin husbil och kom på det tillslut. 🙂
  Synd att vädret inte är det bästa men som hundägare så finns det inget dåligt väder bara dåliga kläder.
  Det gör ont i mig att läsa att x antal dött varje dygn.

  Ha en fin fredag !

  1. Bra när man kan ändra när det har blivit fel.
   Det är trist med dåligt väder oavsett kläder!
   Det är så tråkigt med detta elaka virus som tar livet av så många.

Kommentarer inaktiverade.