Mulet i dag

2020-04-11

I dag hade molnen parkerat sig framför solen så det var lite svalare, 7 – 12 plusgrader. Vinden var svag till måttlig och lite kall.

Såg endast tre personer i dag på morgonpromenaden genom Kinna varav en var ute med hund.

Vid Service Kiosken var det helt tomt på personbilar fram till vid halv tio-tiden. Sedan var det många bilar som stannade till utanför i en strid ström ända fram till strax innan två. En stund senare så var det helt tomt och det kom endast någon enstaka bil under eftermiddagen. Tror det var något spelstopp på travet då. För övrigt verkar dom att jämt ha mycket att göra där. Dessutom så höll alla stora avstånd till varandra när dom stod i kö.

På sopsortering så var det ungefär samma tidsmönster. Verkar som om alla ska dit inom samma tidsspann. Här var det ungefär från halv elva och fram till halvtre. Undra om folk har passat på att storstäda samt gå igenom förråd och annat nu när dom har valt att stanna hemma under påskhelgen. Även här så hade folk rejäla avstånd till varandra. Om någon stod vid en container så stod nästa person på behörigt avstånd och väntade lugnt på sin tur.

Lite senare så väntade troligen lite påskfirande hemma med familjen.

Läste på klubbsidan att några tyckte det var onödigt resande med husbilen i helgen. Dom valde att stanna kvar hemma.

Kopierat från ett inlägg på klubbsidan.

Intressant att se att många bokstavstrogna ”stanna hemma” förespråkare nu åker runt i personbil och civilspanar. Jag vet inte riktigt hur det rimmar med att minska risken för att överbelasta sjukvården med trafikskador och annat elände.

Men tydligen så bedömde dessa personer att det var nödvändigt resande att köra några mil för att kolla antalet husbilar på ställplatser.

Jag kokte några ägg på eftermiddagen som vi skulle ha till kvällens lilla påskbord. Ägg till påsk hör ju till. Blev mycket sill, köttbullar med rödbetssallad samt gravad lax. På äggen tog vi lite vanlig kaviar för vi hade glömt att köpa sån där svart stenbitsrom.

Vi blev mätta och tyckte att det smakade bra.

Förresten så började det regna lite i kväll. Gick ut med Zacko när det var lite uppehåll.

Blir en tur till MM i Skene i morgon innan vi fortsätter och kör tillbaka till Seglora och campingen.

I morgon så ska det bli en Jansson och det ser vi framemot.

Önskar er alla en fortsatt underbar påskhelg.

4 reaktioner till “Mulet i dag”

 1. Jag tillhör väl dem som anser att onödigt åkande vare sig med husbil eller personbil bör undvikas nu. Varför inte hålla sig hemma och gå en sväng i närmaste park/skog?
  Nog gnällt om detta nu. Vi åt ju en janssons förra veckan så igår blev det slå på stort men varm korv och bröd. Är inte det fin påskmiddag så säg?
  Även om inneslutningen begränsar mycket i vårat liv nu så kan ingen begränsa vädret och värmen vi fått.

  Ha en god middag med Jansson 🙂

  1. Vad som är nödvändigt är väl när man behöver handla livsmedel eller något på apoteket. Att bara köra runt är absolut in nödvändigt.
   Så jättegott med korv med bröd. Och ostbricka sedan! så underbart väder
   Angående vädret så har du så rätt.
   Tack vi åt en jättegod Jansson i kväll.

 2. Hej,vi har nyss tagit hem vår Bobil efter vinterns förvaring!
  Vi invigde säsongen hemmavid med en god laxbakelse!
  Underbart gott var det att njuta av den i Bobilen 🙂

  Glad Påsk…..

  1. Ja, så kan man också göra, det går jättebra. Laxbakelse bara så gott.
   God fortsättning på helgen.

Kommentarer inaktiverade.