Lille julafton

Här är vi i Blanes som har en härlig strandpromenad som fortsätter in till stan. Väldigt trevligt ställe med en stadsnära ställplats. Finns även bra campingplats här men den har vi inte besökt bara tittat på.

2019-12-23

Natten var sval och det var morgonen också, bara 13 plus. Lite moln och ingen vind. Solen försökte bryta genom molnen men lyckades bara lite ibland och då blev det varmare med en gång.

Blev den ”vanliga” morgonpromenaden i dag. Nere vid de stora gräsmattorna var det två stora hundar som blev rastade på olika platser. Det var långt mellan dom.

När vi närmade oss den första hunden så skällde den helt hysteriskt och kastade sig mot oss. Avståndet var rätt så långt och Zacko brydde sig inte. Damen hade mycket svårt med att hålla hunden som trots att hon ”sa” till den att låta bli att försöka dra iväg så brydde den sig inte ett dugg om vad hon sa eller gjorde.

Nästa hund skällde inte men hade samma beteende, den slängde sig mot oss. Även denna dam hade en hel del stora problem med att ha kontroll på sin hund. Zacko brydde sig inte nu heller. Han gillar inte stökiga hundar, dom nonchalerar han.

Bägge hundarna var ca 30 – 40 cm högar och vikten omkring 30 plus, alltså rätt så rejäla hundar med mycket kraft och muskler. Måste var väldigt jobbigt och tråkigt att gå ut och rasta sådana ouppfostrade hundar. Då hoppas man nog på att det inte dyker upp några andra hundar när man är ute.

Så var det dags att frosta av frysen i dag. Har funderat på det ett tag och låtit den bli rätt så tom. Var mycket is där bak, nästan 2 cm. Gick rätt så fort för det är ju inte så där väldigt stort utrymme. Stängde av enheten och la in det frysta i kylen. Sätter in två kastruller med kokhett vatten i frysen och då lossnar isen rätt så fort så det är bara att lirka lite på den så faller den ner i stora sjok på handduken som ligger i botten. Bara att lyfta ut och placera utanför husbilen. Isen alltså, inte handduken, den får hängas på tork sedan. Torkar av frysen med papper och sedan så flyttar det frysta in igen och enheten sätts på. Rätt så fort har temperaturen sjunkit ner till minus 10 och den fortsätter att sjunka. Vill att den ska hålla 15 – 18 minus vilket den brukar göra.

På eftermiddagen så var det dags för att se till att få gjort en del julköttbullar. Brukar göra dom rätt så små och lite mer kryddade än vanliga middagsköttbullar. Dom ska vi ha i morgon men vi var ju bara tvungna att smaka på en och annan i dag. Bara så goda blev dom och jag tror vi åt lite fler än vad vi hade tänkt. Men det är tillräckligt många kvar tills i morgon. Vi ska ju ha lite annat då också.

Här är det som en vanlig dag i morgon för julaftons firas inte här. Men på juldagen är allt stängt här för då firas det.

Önskar mina läsare en mycket God Jul och hoppas ni får många fina julklappar, mycket god mat och trevligt umgänge. Eller bara myser för er själva vilket vi gör.

6 reaktioner till “Lille julafton”

  1. Önskar er båda en god och lugn jul.
    Hoppas att ni är friska.
    Med vänlig hälsning Ulla HBK

  2. Önskar er oxå en trevlig Jul och ett Gott Nytt År.
    Ser fram emot att läsa din blogg varje morgon.
    God Jul

Kommentarer inaktiverade.