Är ledsen i dag

En fin strandpromenad i Quarteira. Här har vi promenerat några gånger.

2019-12-10

Vindstilla och solig morgon med endast 12 plusgrader, åter en härlig morgon och dag. Det blev några grader varmare på dagen och det var skönt att vara ute. Kom lite höga slöjmoln på eftermiddagen men det var fortfarande bra väder enligt oss nordbor.

Hörde på väderrapporten på radio Sju att det var blötsnö och blåst på gång mot kvällen. Skulle även bli minusgrader och med det en del halka. Så skönt att slippa detta väder.

Mitt på dagen så fick vi på nyheterna reda på att att den underbara artisten Marie Fredriksson hade avlidit i går morse. Jag blev så ledsen och eftersom jag är en mycket känslig människa så grät jag. Det kom under dagen flera tårar. Men hennes musik lever vidare och då som en fantastisk soloartist samt som medlem i Roxette.

Jag kommer så väl ihåg när Per Gessle och Marie Fredriksson bildade Roxette 1986. Jag tänkte då att detta måste bli så jättebra när två så superbegåvade artister går ihop. Så blev det också dom blev världsberömda. Minst sagt.

På radion i dag så kunde vi lyssna på Marie Fredriksson och Roxette hela eftermiddagen och kvällen. Så mycket bra musik har denna underbara kvinna gett oss genom åren.

”En grav för två” av Anne Holt utspelar sig i Oslo och i längdskidkretsar. Huvudpersonen Selma, som just mist allt, får i uppdrag att utreda ett eller två doppingfall. Hänger dom ihop eller inte? En märklig historia utspelar sig nu. Egentligen så är det flera historier som händer samtidigt. Väldigt bra och spännande. Anne Holt är en helt suverän författare som verkligen kan fånga en läsare. Tror det är fler böcker på gång med Selma och det ser jag framemot.

Enligt prognosen så ska vädret i morgon bli ungefär som idag och det ser vi fram emot.

4 reaktioner till “Är ledsen i dag”

    1. Även jag hatar cancer. Det gör väl alla.
      Musikhjälpen är så bra och temat i år är mycket bra.

        1. Då får vi nog vänta länge. Men jag håller med dig om att det verkligen är något som behövs.

Kommentarer inaktiverade.