Så här lever vi

2019-11-04

Slut på trottoar

Men så här ser det ut på många platser här.

Enligt väderprognosen så skulle det bli mest regn hela dagen. Hade tur på vår morgonrunda för då var det uppehåll. Sedan så skvättande det mest hela dagen. Lite uppehåll ibland där även solen tittade fram en kort stund. Och då passade Hasse på att ta sin stol och satt ute och läste en stund. Det var omkring 17 – 20 plus hela dagen och det var svag vind.

I kväll så kom det hit två svenska husbilar. I den ena så var det ett par som vi träffade här för två år sedan. Kul att ses igen.

I den andra husbilen så var det en singelåkare som vi har känt ”hur länge som helst”. Det var väldigt roligt att träffas igen. Det var i och för sig inte så länge sedan vi träffades i Sverige.

Det skrivs/pratas mycket om klimatet nu för tiden. Att bo i hubil på en ställplats måste ju vara klimatsmart. Vi kör ju inget på dom månader som vi är här. Elförbrukningen är ju minmal. Gasolen räcker länge för den används ju bara till matlagning. Och mat köper vi ju i dom butiker som ligger i närområdet. Och maten och vatten fraktas hem med Hasses elcykel. Vi använder köpevatten till kaffe och till att dricka och även till viss matlagning. Vattnet som finns här som dricksvatten passar inte våra magar så vi föredrar att köpa dricksvatten. Det gör även befolkningen här för annars så skulle det inte finnas vatten att köpa.

Tvättar gör vi i den tvättmaskin som finns här på ställplatsen. Och när vi tvättar så är maskinen helt full, 5 kg. Använder torktummlaren för jag tycker det är så urtrist att hänga tvätt. Det regnar även här i bland och då är ju så klart tummlaren att föredra.

Klädet köper vi inte så ofta, väldigt sällan egentligen. När ett plagg har gjort sitt så om det kan användas till trasor så blir det nedklippt till det.

I lägenheten i Rydal så är elförbrukningen på noll eftersom allt är avstängt där. Fast jag måste ju säga att dom fasta avgifterna är väldigt höga. Men det kan vi inte göra något åt.

Men så klart så förbrukar vi en del diesel för att komma hit och det är ju en del mil.

Jag tror att vårt sätt att leva ,vilket vi har gjort i många år, är vad som skulle säga vara är klimatsmart. Men det har vi inte valt på grund av miljö/klimat utan för att det är en livsstil som vi gillar och som passar oss.

6 reaktioner till “Så här lever vi”

  1. Så trevligt att träffa er när jag kom hit igår. Hoppades att kunna se mer av er idag men tyvärr………Så snart jag varit på väg över så nog tusan har det kommit en skur igen men skam den som ger sig……..Det blir nog bättre (torrare) imorgon

    1. Vi träffades i kväll när det var lite uppehåll. Verkar som du stannar kvar här någon dag och hoppas vi kan träffas och prata lite mer.

  2. Jag kan nog hålla med er om att ni lever klimatsmart. Att det sedan går åt en del diesel på vägen ner och upp är ju en bråkdel av vad andra använder under de tider ni står stilla.
    Det viktigaste är livskvalité och det har man om man lever det liv man valt själv.
    Ha det så gott

    1. Vi har det så bra och lever det liv som vi har valt. Precis som ni lever ert liv som ni har valt. Och ni verkar ha det bara så härligt i ert härliga hus i södra Frankrike. Är lite avundfrisk på er brasa som ni njuter av.

Kommentarer inaktiverade.