Här har vi aldrig varit

2019-10-11

Dimmig morgon, man såg inte så långt.

Många som fiskade här i dag. Bara någon enstaka båt av mindre modell. Lite svalt och fuktigt, 15 plus.

Jag tycker att det blir så tyst när det är dimmigt. Precis som om dimman bäddar in ljudet precis som det gör med ljuset.

Efter att ha pysslat med lite av varje på förmiddagen och sedan fikat så var det dags för oss att köra vidare. Klockan hade hunnit bli nästan ett. Tiden går så fort när man har trevligt.

När vi kom ut ur stan så var det inte långt till motorvägen. Blev några mil med biljett och några mil med elektronisk avläsning och några mil gratisväg. Körde sedan av ifrån motorvägen och hamnade på en urusel väg med så skumpigt och trasigt underlag. Lika illa som en väg i norra Sverige.

Vi kom så småningom fram till en liten by som heter Costa Lavos. Här har vi aldrig varit tidigare. Hittade nästan utan problem fram till ställplatsen. Vi började med att köra till VA platsen för att fylla och tömma. Jag och Zacko tog en runda på platsen för att se var vi kunde parkera när Hasse utförde jobbet. Det fanns inte så många lediga platser men jag hittade en som jag tyckte passade oss bra.

Så här parkerade vi.

Utsikt från dörren. Är ju inget som stör i alla fall.

Går man över bron här så kommer man ner till stranden.

Vädret var lite molnig och det var 20 plus. Lite sval fuktig vind från havet som ligger här. Vi hör bruset från vågorna hit. Ett ljud som vi verkligen gillar.

Zacko tyckte att vi skulle ta en promenad så det gjorde vi.

Här fick han hälsa på en stor vänlig vovve som sprang lös. Här finns det många lösspringnade hundar och dom flesta är vänligt sinnade. Man får se upp med när man går med vad dessa hundar kan ha lämnat efter sig på trottoaren.

Några bilder ifrån havet och det var rätt så höga vågor här i dag. Så fin strand åt bägge håll.

Några bilder från vår promenad i närområdet.

Sedan tog Hasse en cykeltur och hittade några affärer med livsmedel och lite annat. Kommer dessutom en brödbil hit i morgon fick han reda på av en engelsman.

Här är det många husbilar och det är ett litet minieuropa. Det är många husbilar från många av Europas länder här. Vi var enda svenskar tills det kom en husbil till ifrån Sverige. Här verkar alla att komma överens och det känns verkligen trevligt.

Funderar på att stanna en natt till. Är ju lördag i morgon och då kan det kanske vara svårt att hitta en bra plats på någon annan ställpats. Dessutom så skulle det bli rätt så soligt här i morgon enligt väderprognosen.

Tror vi stannar.

3 reaktioner till “Här har vi aldrig varit”

  1. Ser onekligen trevligt ut trots lite tråkigt väder. Apropå det så har et regnat här inatt och nu har vi en luftfuktighet på 88%. Lite jobbigt med +21 på det.
    Vete tusan om det skulle fungera med lösa hundar för våra två.

    1. Med den luftfuktigheten så känns ju nästan som duggregn.
      Det är lite jobbigt med alla lösspringande hundar här men dom flesta ger sig iväg när man viftar och ropar lite. Men det blir mycket hundlortar lite överallt.

Kommentarer inaktiverade.