Alldeles för blåsigt i dag.

2019-10-09

Det blåste mycket i natt och det fortsatte det med hela dagen. Trots att det var sol så var det inte skönt att vara ute.

Gick till stranden med Zacko i dag. På vägen dit så såg det ut så här.

Fanns några som fiskade här.

Det här en bara en liten bit av stranden som sedan sträcker sig bort nästa hur lång som helst.

Huvudgatan går parallellt med stranden.

Här bakom så kommer man ner till en underbar strand. Det blåste för mycket så jag gick inte dit.

Lite hus och annat från denna plats. Det verkar att vara en väldigt fin sommarstad.

Hittade ett bageri där jag kunde lämna Zacko utanför när jag gick in för att handla frallor. Här fanns det otrolig mycket att välja mellan. Jag pekade på det som låg närmast och räckte upp tre fingrar samtidigt som jag sa ”tres”. Det fungerade för jag fick 3 bullar i min påse. Hade inte väntat mig något annat!! Dessa frallor var väldigt goda och mycket mättande tyckte vi.

Sedan så var det bara att gå tillbaka och det var faktiskt längre än vad jag trodde. Det var så trevligt att promenera här så det blev lite längre än vad jag hade tänkt. När vi närmade oss husbilen efter en och en halv timme så stod Hasse och spejade efter oss. Om han inte hade fått syn på oss så hade han oroligt ringt och undrat var vi var. Det gillar jag och jag är ju själv sådan. Är Hasse borta för länge så blir jag orolig.

Jag gillar inte att sitta ute när det blåser så här mycket alltså så satt jag inne i min goa soffhörna i dag. Är ju alltid bättre att sitta inne och titta ut när det är sol. Hittade inget lä heller för att sitta ute i solen, blåsten for runt överallt.

Jag snackade lite lätt om att det nog var dags för att tvätta lite. Hasse cyklade bort och kollade på en ”tvättaffär” med maskiner som man kan kan hyra. Han kom hem med värdens energi och sa ”att nu ska jag köra och tvätta”. Jag skyndade mig att samla ihop smutstvätten i en CO påse innan han hann att ångra sig. Sedan så cyklade han iväg. Efter en stund så ringde han och då hade han fått igång en maskin med hjälp. Men det kom inget vatten sa han men hoppsan nu kom det. Så nu var det lugnt. Hasse har inte satt igång en tvättmaskin sedan vi träffades 1995 så detta var helt enkelt en otrolig prestation av honom.

Efter ca en timme och trettio minuter så var han tillbaka med torra, väldoftande rena kläder. Bara för mig att lägga/hänga in där det skulle vara. Så skönt att få det gjort innan det blev för mycket.

Om det fortsätter blåsa lika mycket i morgon så fortsätter vi söderut men om det inte blåser så stannar vi kvar.

4 reaktioner till “Alldeles för blåsigt i dag.”

 1. Tycker inte heller om blåst. När vi stod nere i Vias plage denna vår blåste det något hemskt och tillslut höll jag på att bli galen. Då körde vi till en camping i Capestange vid Canal de Midi och där slapp vi blåsten.
  Bra med tvätthjälp 🙂

  1. Jag blir illamående av för mycket blåst.
   Tvätthjälp är guld värt. Faktum är att Hasse brukar tvätta när vi är i Spanien/Portugal. Finns ställen som man lämnar in tvätten på och hämtar den färdig, torr och viken. Så bekvämt och inte alls så mycket dyrare än att hyra maskinerna.

   1. Perfekt att få ren och vikt tvätt när man är ute med husbilen. Maken blir också illamående när det blåser. I Vias kom det en storm och då var han rejält sjösjuk i två dagar. Inget vidare. Nu bor vi stenhus och blåsten som eventuellt kommer ska vi klara av.

    1. Då har ni det bra nu som troligen slipper den värsta blåsten.
     Tycker ni har det så fint.

Kommentarer inaktiverade.