Nu är vi vid Stenbrottet

2019-08-27

Vid sjutiden i morse så var det en hel del oväsen här. Det var en gräsklippare som som körde runt och några andra maskiner som utförde andra jobb. Jag vaknade till en stund och somnade om så gott till ljudet av vad det nu var.

En timme senare så kände jag mig pigg och utvilade och lämnade sängen. Det blev en promenad i närområdet och det var väl helt ok. Det var 19 -25 plus och jag försökte hålla till i skuggan. Det gick ibland!

Asfalterad gång/cykelväg med lite gräs på ibland ena sidan och ibland andra sidan.

Vackra blommar, tror det kallas för höstsyrén.

När Zacko och jag hade kommit hem så var det dags för lite frukost. När den var avklarad var det dags för mig att gå till djursjukhuset med Zacko. Det var inte långt dit men däremot en väldigt tuff uppförsbacke. Fick ta några pauser för att hämta andan. Zacko rusar ju på som ett höghastighetståg och jag har svårt att hänga med.

Vi var i god tid där och vägde Zacko på den våg som finns innanför dörren. I dag så vägde han 5,4 kilo och det är en bra vikt för honom.

Satt i väntrummet en stund och kom sedan in till veterinären på den tid som vi hade. Blev visade till ett undersökningsrum. Där fick han sina sprutor och han pep så ömkligt. Men det var snabbt glömt när han fick lite Frolics.

Han hade mycket tandsten tyckte veterinären och hittade en ledig tid för att ta bort detta innan vi ska åka söderut. Så himla bra att få sanerat hans tänder innan vi åker iväg.

Vi började sedan att köra norrut. Vid tolvtiden så stannade vi vid Rasta utanför Vårgårda. Dags för kaffe och mackor och det smakade gott nu.

Fortsatte sedan på E 20 norrut. Det var inte mycket trafik här i dag.

Vid Götene så svängde vi av och körde till Hällekis. Där stannade vi en kort stund och Hasse gick till Konsum för att köpa fiskekort och en liter mjölk. Under tiden så kom den en husbilsvän som bor här och knackade på. Det var roligt att träffas och prata en stund. Eftersom vi tänker bli kvar här i morgon så kanske vi ses då!

Vi fortsatte sedan till Stenbrottet där vi parkerade ungefär på samma plats som vi hade parkerat på förra gången vi var här för några år sedan. Det är så fint här tycker vi.

Det var så varmt och det var skönt att sitta ute med lite skugga ifrån träden.

Här ligger Zacko och njuter av livet.
Här kan man gå över bron om man vill promenera längs med kanten på brottet.

I kväll så åt vi Skagenröra med sallad, tomat, ägg och stora räkor på mjukt tunnbröd. Smakade så bra. Och vi blev jättemätta.

I morgon så ser jag fram emot en fantastiskt trevlig morgonpromenad i dessa helt underbart trevliga omgivningar.

2 reaktioner till “Nu är vi vid Stenbrottet”

Kommentarer inaktiverade.