Bara 3 mil i dag

2019-08-14

Nu har vi kommit in i en period med lite mer mulet väder och mindre sol. I dag så var det mulet, 16 plus och ingen vind.

Gick på andra hållet i dag. Trottoar och lite grönt vid sidan tycker vi är helt ok.

Stora grönområde med låga bostadshus, 2 – 3 våningar.

Många promenadvägar finns det. Inte mycket folk ute denna morgon.

Kom fram till denna bro som går över vägen och jag gick över till andra sidan på den. Efter en stund så kom jag tillbaka till centrum.

Utsmyckning utanför en offentlig byggnad.

Vid halvtvå kom dagens utlovade regn och lite åska också. Då packade vi ihop och lämnade Hällefors. Nu blev det väg 63 söderut. En vacker vägsträcka med fina vyer på båda håll. Dessutom så var det bra beläggningen så det kändes behagligt att åka här.

Efter 3 mil så var vi framme i Filipstad. Vi körde till ställplatsen vid småbåtshamnen. Här finns det 6 platser uppmärkta för husbilar med tillgång till el. Fanns en husbil här när vi kom. Här är det också en station för fyllning av vatten och tömning av latrin.

Hasse backade in husbilen på plats nummer 1. Betalade avgiften på 180:- för 24 timmar inkl. el. Utan el 150:- men i detta gråväder är det skönt med el. Tycker det är lite för dyrt men nu ville vi kolla lite på Filipstad i morgon. Har varit här för många år sedan. Förstår egentligen inte varför husbilar ska betala för att parkera här när personbilarna står gratis! Att betala för el tycker jag är helt ok. Tömma/fylla är ju gratis vilket man kan göra utan att parkera här.

Utsikt över småbåtshamnen framför vår husbil.

Regnet öste ner under några timmar men vid halvsextiden så slutade det. Fortfarande mulet. Zacko och jag tog en promenad i närområdet. Fina blommor.

Vet inte om vi blir kvar i morgon men kanske blir vi det.