Från sol till moln

2019-07-22

Väldigt varmt i husbilen redan tidigt på morgonen och då menar jag vid fem tiden. Solen gassade på ifrån en klarblå himmel och det var 25 plus. När jag sedan gick upp vid åtta så var det 20 plus ute och 28 inne. Så varmt vill jag inte ha det. Men det blev skönare när vi öppnade takluckorna och dörren.

Var skulle vi nu gå idag. Började med att gå bort till parken som ligger en liten bit bort. Jag var ute efter att promenera i skugga och det var det där eftersom det finns mycket träd. Fanns även en svag svalkande vind. Vackert med fontänen och och dom vita broarna.

Blev också en sväng till stan. En del av gågatan hade skugga och där höll vi oss.

På torget hade en del veteranbilar börjat att samlas. Det är motorveckan här kom jag fram till. http://motorveckan.se/

Det evigt snurrande klotet med vatten.

Omkring kvart över tio så körde vi till CK för att tanka diesel och även bensin till vårt elverk. Där var det trångt men vi fick tankat utan några problem.

Dom dåliga vägarna fortsatte även idag, jobbigt. Men det är väldigt vacker att åka här.

Körde väg 356 mot Åsele. Tänkte stanna och fika men vi bara gled förbi några fina platser för att dom visade dit ca 25 meter innan man skulle svänga av och dit och då hann vi inte riktigt med. Man svänger liksom inte av med en 5 tons husbil med 8.45 längd hur som helst, eller hur.

Dom dåliga vägarna här fortsatte även idag, så jobbigt. Men det är vacker här. Körde väg 365 till Åsele. Missade några bra rastplatser när vi skulle fika. Nu fick det bli i Åsele. Där sket det sig . Där var det marknad och det fanns inte en plats att parkera på.

Nu så blev det väg 92 mot Dorotea. Även denna väg är usel men med vacker utsikt.

Det finns gott om små parkeringsfickor men dom är så små. Anpassade till personbilar

Inget för oss att stanna på. Kan ju inte gå ut från husbilen.

Så kom vi till Dorotea oxh där så hittade vi en plats att stanna på för att avnjuta vårt kaffe och mackor. Smakade så gott en timme försenat. Fortsatte sedan och där så fanns det en mycket fin plats att stanna på. Dessutom så finns det i Dorotea även en ställlplats i centrum för husbilar. Körde förbi och där fanns det två husbilar och vi hade kunnat få plats där om vi hade velat. Men det var inte dags för att stanna ännu tyckte vi.

Vi fortsatte sedan på E 45 och även denna väg är mycket dålig.

Vi kom sedan till Strömsund och på vägen dit så blev det helmulet och något svalare. Kom även en regnskur.

Här parkerade vi utanför hembygdsgården och det kostar 100:- att parkera enligt skylt. 24 timmar får man stå här.

Det kom många husbilar hit och vände när dom såg att det kostade en peng att stå här. Jag kan väl själv tycka att det kostar för mycket för att bara parkera med husbil här för i stort sett ingenting. Har husbilar blivit en ”mjölkkossa” ?

Men nu så tyckte vi att det var dags för oss att stanna för i dag och då så fick vi väl betala.

Vi åt en favoritmat i kväll. Raggmunk med stekt fläsk och rårörd lingon. Så himla gott.