Vår i Seglora

2019-03-25

Varierande molnighet och 5 plus. En del sol men vinden var kall och det var inte så skönt att vistas ute. Men så är det när det är vår. Man får glädjas åt solens ljusa och även värmande strålar när dom finns.

Så var det tvätt i dag också men nu var det kläder. Alltid skönt när det mesta av våra kläder är rena och finns på plats när vi nu i slutet av veckan kommer att ge oss iväg ut på vägarna igen. Så roligt det ska bli.

Men innan dess så är det två rehabbesök samt ett tandläkarbesök som ska avklaras.

Zacko har lite svårt att själv hoppa ut från husbilen. Jag har fått bära ut honom i dag och det känns inte bra. Vet inte om han ser lite dåligt så han har svårt att bedöma avståndet eller om han har ont i bakdelen. Kanske har han ont av artros för det kan ju också hundar drabbas av. Men att hoppa in går bra. Att hoppa upp i soffan har han inte klarat av på ett tag så vi har så klar burit upp honom. Men nu i några dagar så har vi även fått lyfta ner honom. Vi börjar att känna oss väldigt oroliga nu för vår lilla vovve. Undrar om vi inte ska ta en undersökning av honom på djursjukhuset Blå Stjärnan innan vi ger oss iväg.

I dag så åt vi våfflor på eftermiddagen. Inte sådana som vi gräddade själv utan sådana som vi hade köpt. Värmde dom i brödrosten och åt dom sedan med jordgubbssylt och vispad grädde. Så gott det var. Ikväll så blev det räkmacka till middag. Lite annorlunda mot vad vi brukar göra. Så klart räkor och nu i något större storlek, hårdkokt ägg, sallad och tomat. Lite majonäs på ägget blev det också. Brödet i botten hade jag tagit bort kanterna på och det var bra för dom var lite sega. Men nu så hade jag även lagt på en del Västkustssallad och det blev verkligen jättegott. Detta ska jag göra om igen någon gång.

När jag gick ut på kvällen med Zacko strax efter 10 på kvällen så var det minusgrader och så kallt. Det gillade vi inte.

I morgon så ska vi köra till rehab i Skene.