Solen värmer lite

En lite mulen och blåsig morgon vid en strand i Peniche.

2019-01-29

Kall och solig morgon som var helt vindstilla. Ännu så värmde solen inget och det var 2-4 minusgrader. Blev även i dag en morgonpromenad om än inte lång. Blev omkring nollan senare på dagen och stod man i solen så kändes det riktigt skönt och där var det några få plusgrader.

Hasse sopade bort snön från personbilen och skrapade isen från framrutan. Den satt hårt fast solen lyste på bilen då. Strax efter lunchtid så var det dags att köra och handla lite. Hasse och Zacko följde med och det tyckte jag var trevligt.

På vägen utanför campingen och bort till ”stora” vägen är det packad snö med lite grus på. Kan vara lite halt om man inte kör lugnt. Ute på den ”stora” vägen är det saltat och inga problem med halka. Körde till MM i Skene och parkerade. Den parkeringsplatsen är på vissa ställe mycket hal. Svårt att hitta en plats som är isfri. När jag sätter ut foten utanför dörren så känner jag efter hur underlaget är. Det var rätt så bra där jag hade stannat. En liten bit bort mot ingången så var det halt på vissa ställe. Gällde att se ner var man sätter fötterna och gå försitktigt. Kom fram till ingången utan missöde.

Om man nu halkar och gör sig illa eller ramlar och förstör kläderna på något sätt får man då ersättning ifrån parkeringsplatsens ägare som inte har skött den ordentligt? Eller ska man anmäla det till sitt försäkringsbolag och olycksfallsförsäkringen? Det ska man nog göra om man har skadat sig och får kostnader för vård och annat. Bäst är ju att ingen olycka händer.

I dag så körde Uno runt på campingen med snöslungan och röjde bort mer snö. Nu är här så fint och det är lätt och bra att ta sig fram. Till och med ”hundpromenaden” var gångbar.

På kvällen så sjönk temperaturen snabbt och vid halvtiotiden så var det minus 12 grader. När jag gick ut med Zacko så gick kylan snabbt rakt genom kläderna så det blev bara en kort promenad så han fick kissa några gånger. Ska bli en väldigt kall natt enligt prognosen. I morgon så ska det bara bli ett par minusgrade och en del sol.