Körde en sväng

En av många mysiga smala gränder i Lagos. Här finns det många affärer och serveringar.

2019-01-18

Under natten kröp kvicksilvret ner till minus 12 grader och på morgonen var det 5 – 7 minus. När jag tittade ut på hyrbilen så var den helt nerisad. Solen var på uppgång över träden och himlen var klarblå utan ett moln.

Zacko och jag gick iväg i kylan på vår morgonpromenad väl påpälsade. Det var bara halt på dom frusna pölarna och dom kan man ju undvika när dom som nu är synliga.

Solen värmde en del och det blev upp till 8 plus utanför husbilen. Personbilen var helt upptinad mitt på dagen. Nu så var det dags att köra lite tyckte jag. Flyttade en tom gasoltub till bilen för jag tänkte köra och byta den till en full tub hos Svetskompaniet i Skene. Hämtade Zacko och så körde jag iväg.

Stannade till i Rydal för att hämta posten och det var mycket lite och inget av vikt. Fortsatte sen till Skene och svängde av till gasolbytaren och parkerade. Tog min tomma tub och gick in och fick en full tub för 275:-. Den vänliga mannen bar sedan ut den tunga tuben och placerade den i bilen. Sen körde jag hem igen och satte tillbaka tuben där jag hade tagit den. Roligare än så blev det inte i dag.

Pratade med Hasse och han mådde bra förutom att han hade ont. Det händer inte så mycket på lasarettet så han börjar tycka att det är rätt så långtråkigt nu. Men han har ju gott om tid för sin träning och det är det som är viktigt för honom att hålla på med.

Jag har nu läst ”Brännmärkt” av Carolina Neurath. Boken var bra och på slutet mycket spännande. Handlar om journalister på en tidning i Stockholm som undersöker vad som händer på ett flyktingboende. Lite obehaglig ibland.

Så blev det kväll och temperaturen sjönk och det blir nog en kall natt igen.