Tiden gick fort i dag

2018-12-14

Sov länge i dag och kom inte iväg ut förrän efter halvtio. Då var det en hel del människor på stan. Det var trevligt att gå runt i stan på morgonpromenaden. Vädret var mulet som vanligt och några plusgrader. Kändes inte så kallt.

Hemma igen så var det skönt att sätta sig i soffhörnan efter att ha pysslar lite med sånt som ska göras ibland. Sedan så galopperade klockan iväg och helt plötsligt blev det eftermiddag och mörkret föll snabbt över oss. Hade tänkt köra och handla i dag men nu så sköt vi upp det tills i morgon. Alltså blev det så att vi stannade kvar i  Kinna en natt till. 

Tar väl en dag till från 2012.

2012-12-14

17 plusgrader och helmulet, blev varmt att promenera trots att det var en svag vind men det går ju att ta av jackan.

Hasse tog sedan bilen och körde till Lidl och med sig så hade han ett pargrannar som skulle storhandla. Det blev fullt i bagaget och halva baksätet. Är alltid roligt att kunna hjälpa till tycker vi.

Idag så fikade vi hemma och tog det lugnt. Vi har ju kört en hel del mil dom sista dagarna och kände oss lite trötta. Var skönt att sitta i soffhörnan och njuta.

På eftermiddagen så körde vi till ett närbeläget köpcenter, Algarve shopping, några kilometer härifrån. Zacko fick stanna hemma i husbilen.

Det var riktigt roligt att gå runt och titta här. Många olika affärer finns det. Hittade en bokhandel som vi gick in i och där köpte vi en karta över Algarve där alla små smala vägar är med. Finns dessutom kartor över alla städer i Algarve och en hel del information om dom olika städerna och mycket annat. Står på engelska så det går att läsa även om det tar lite tid.

På övervåningen så är det en hel del matställe samlat på samma plats och där kunde man köpa massor av olika mat ifrån hamburgare till fräscha sallader eller kaffe med läckra kakor eller bakverk.

Stora vackra julstjärnor hängde det i det öppna utrymmet mellan våningarna. 

Vi gick in i den jättestora matvarubutiken, Continente Guia, och köpte salami och ost. Här fanns det verkligen mycket av allting och det var kul att gå runt och titta. 

Det fanns ytterligare ett lite mindre köpcenter som vi passade på att besöka. Gick in i några affärer och kollade lite. På parkeringsplatsen så stod det en vagn som sålde churros och det kunde vi inte motstå utan köpte 6 st för 2 € och fick 7 st.Smakade så gott, gillar verkligen detta.

När vi var på hemväg så började det att regna lite med betoning på lite. När vi kom hem så hade vi en mycket glad hund som väntade på oss. Var skönt att komma hem igen.

Det blev snart dags för att fixa till kvällens middag. Råstekt potatiskaka med Gordon Bleu samt sallad och ett gott glas rött passade bra denna fredagskväll.

Lyssnade sedan på Karlavagnen och det var som vanligt trevligt. Handlade ikväll om hemvändare, alltså folk som återvänder till sin hembygd när det är jul, kanske även annars också. Jag är ingen hemvändare, jag lever här och nu.

Så var det en fredag för 6 år sedan i Albufeira. 

I morgon ska vi då köra och handla hos MM innan vi kör till Rydal och sedan tillbaka till Seglora.