Gäller att hitta en liten guldkant

2018-12-07

Nu är det stigande temperatur och idag så var det mellan 5 – 8 plusgrader. Grått och med regntunga moln som låg över oss som ett vått (inte värmande) omslag. Luftfuktigheten var mycket hög men det kom inget regn förrän på kvällen. Det var skymning hela dagen.

Antingen man bor i husbil, husvagn, villa, lägenhet eller bor på annat sätt så upplever man det som lite trist när vädret är mulet och lite småregnigt. Även om man inte skulle göra så mycket annat om det var soligt utan möjligen vara ute mer så känner man sig lite håglös på något sätt. Då gäller det att fylla tiden med något som är roligt. Om man nu gillar att läsa, titta på tv, spela spel så är det ju en bra dagar för det. Något som nästan alltid piggar upp en tråkig dag är att ta bilen (om man har någon) och köra till något trevligt köpcenter. Man behöver ju inte handla en massa utan bara gå runt och titta lite. Kanske sätta sig och fika och titta på folk. Livet är alldeles för kort för att bara sätta sig ner och gnälla över vädret som vi i alla fall inte kan göra något åt. Visst finns det fullt av saker att göra som sätter lite guldkant på en grå dag, det gäller att ha rätt inställning så blir det mycket roligare.

Men vad jag ändå saknar dom soliga och varma dagarna som vi har njutit av när vi har varit söderut dom senaste åren. Vad jag längtar ner till Iberiska halvön när jag tittar på bilderna från 2012.

2012-12-07

Det fanns dom som hade rejäla vattensamlingar utanför sina husbilar på morgonen.

Efter en mycket regnig natt så var det uppehåll på morgonen. När jag skulle gå ut så började det att regna lite lätt och jag chansade på att gå utan regnkläder. Det visade sig vara rätt val för det lilla duggregnet upphörde efter några minuter och sedan visade sig solen. Gick på några gator jag inte hade travat på tidigare och helt plötsligt så var jag på baksidan av köpcentret Continental. Dags att vända hemåt och nu var det uppför hela vägen tillbaka.

Denna fontän gillar jag. 

Hasse tog en cykeltur till en närbelägen ställplats La Gale och den verkade trevlig. Här fanns det några trevliga husbilsvänner som han hälsade på. Hasse tog några bilder och det var trevligt att se att ni verkar må jättebra. Tack för att ni köpte ansjovis, det uppskattar vi.

Bilder ifrån ställplatsen.

Här har dom även lite julpynt.

På vägen hem så träffade han på en, troligtvis mulåsna/mula, som sprang där mitt i gatan.

Några fler bilder från Hasses cykeltur. 

I kväll så hade vi bestämt oss för att gå på restaurang och äta. Det blev en promenad till samma ställe som vi besökte förra fredagen. Vi började med att beställa in en flaska av huset röda vin. Till det så blev det till att börja med vitlöksbröd som smakade så otroligt gott.

Vi åt sedan Spare ribs och med pommes, ris och sallad. Smakade också mycket bra men riset åt jag inte, tyckte inte att det passade till.

Vi tog sedan en taxi hem och det var skönt att komma hem till husbilen. Att promenera hem efter en god middag när det bara går uppför kändes inte bra. Det är billigt att åka taxi här och det kostade endast 3.50€ att åka hem.

Väl hemma igen så blev det tid för dator, FB och så lyssnade vi på Karlavagnen. Vi hade en väldigt trevlig fredagskväll och även dag.

Men även om det inte var riktigt ljust på hela dagen så blev det kväll också idag.Vet inte om man ska kalla det kväll bara för det blir mörkt för egentligen är det ju eftermiddag när uret endast visar på halvfyra.

Kvällen avslutar vi med att lyssna på radio och så klart Karlavagnen. Det är ju lika var vi än befinner oss. 

2 reaktioner till “Gäller att hitta en liten guldkant”

 1. Jag både längtar och inte längtar att köra söder ut!
  Men vis har vi haft det bra och träffat massor av trevliga folk.
  Och vi har trivs i trakterna Silves och Albuferia.
  Ha det bra till er och trevlig Andra Advent

  1. Kan vara svårt ibland att välja vad man vill när man vill både ock. Men det är skönt med sol och värme på vintern. Har alltid varit trevligt att träffa er tycker vi.
   Önskar dig och familjen en trevlig Andra Advent.

Kommentarer inaktiverade.