Minusgrader igen

2018-12-05

Det var skönt att vakna och se att solen var på väg och på en klarblå himmel. Men det var kallt minus 3 – 5 grader. Frost i gräset men inte halt ute på vägen så det gick bra att promenera utan risk för att halka.

Solen lyste över oss dom timmar som den var uppe och det fanns faktiskt lite värme i den. Men luften var kall. Temperaturen steg under dagen och mot kvällen så närmade det sig nollan.

”De frusna barnen” av Håkan Karlsson var egentligen en riktigt otäck kriminalare. När det är små oskyldiga barn inblandade är det hemskt. Men det är en spännande bok från första till sista sidan. Rättvisade skipades till sist på ett eller annat sätt.

Så blir det lite mer från året 2012.

2012-12-05

Det var lite skyigt i morse men solen trängde igenom och det var 12 plus. Ville ha lite omväxling så idag jag gick samma runda fast på andra hållet! Blev ju lite annorlunda att för det ser ju olika ut ifrån andra hållet.

Hasse cyklade iväg för att handla lite och då främst färska frallor. Han kom hem med en ananas, bananer och lite annat. Helt plötsligt hör jag att Hasse frustar av skratt.

– Vad nu då, undrade jag?

– Har du inte märkt det, svarade han, fortfarande skrattande.

– Nej, svarade jag, kan du tala om vad det är? Då kom det fram att han hade glömt bröd. Han tog sin cykel och körde bort till saluhallen och kom tillbaka ett par minuter senare med goda frallor.

När det var dags för mig att fika så lyste solen och jag satte mig ute och strax så kom Zacko och ville sitta i mitt knä. Jag satt och drack mitt kaffe och åt goda frallor i solen, läste en bra bok och hade vovven i knät, kunde inte bli bättre.

På eftermiddagen så tog vi en promenad till stan. När vi kom fram till rulltrappan så ville Zacko absolut inte åka med utan försökte att smita förbi. Lyckades inte gången heller utan Hasse tog upp honom och åkte ner. Zacko ogillar alla förflyttningar som enligt honom inte är normala.

Det är en fin strand här ”mitt i stan”.

Tog några bilder när vi gick en sväng och tittade lite.

Vi gick på en gata ovanför stranden och stannade vid en restaurang med havsutsikt. Där satte vi oss och beställde två små öl och två toast med ost och skinka och det smakade bra. När vi hade ätit så tog vi en promenad genom stan och det var väldigt folktomt. Utanför restaurangerna så stod det inkastare som förtvivlat försökte få det fåtal folk som fanns här att besöka just deras restaurang.

På hemvägen så blev vi ordentligt utskällda av dessa hundar som stämmer upp i en skällkör när vi kommer förbi med Zacko.

Hemma igen efter alla uppförsbackar så var det skönt att sätta sig utanför husbilen. Nu var det ingen sol längre och det var skönt att ta på sig en jacka.

Det hade kommit några husbilar hit när vi var borta och det kom ytterligare några till när jag satt ute. Men det är mycket långt ifrån fullt här.

I kväll så gjorde jag en gryta med karré i små bitar, lök, vitlök och bacon samt kokt potatis och sallad. Kryddade med lite olika kryddor och det blev väldigt gott.

Lyssnade sedan på Karlavagnen som i kväll handlade om tatueringar och om snöovädret i Sverige. Vad gott vi har det här i Portugal och vi njuter av att slippa detta förbannade oväder.

Detta år 2018 har vi ännu sluppit undan med snöoväder och jag hoppas att vi slipper det på ett bra tag till.

Men även i kväll så avlutar vi med att lyssna på Karlavagnen. Ämnet i kväll är ”Det farligaste du gjort” och programledare är trevliga Christian Olsson.