Första dagen i årets sista månad.

2018-12-01

Så gled vi över till årets sista månad och den började lika grått som november slutade och temperaturen var samma, 4 plus. En del regn föll under dagen så det gällde att komma ut med Zacko mellan skurarna. Blir i detta trista väder mest att sitta inne.

Solen går inte upp förrän halv nio så det blir att vi ligger kvar i sängen till lite senare än vad vi brukar göra. Vill ju liksom att det ska vara något så när ljust när vi går ut. Men det känns som att förmiddagen är slut nästan innan den har börjat. Sen går solen ner redan vid tretiden så det är inte många timmars dagsljus nu. Och ännu ett tag framåt så blir det bara kortare dagar.

Läste klart ”Brutna ben och brustet hjärta – en alldelses vanlig jul” skriven av Maria Ernestam. Den var mysig och rätt så rolig också. Så klart så kallat lyckligt slut. Mycket trevlig julberättelse.

Flyttar till solen ett tag och året är fortfarande 2012.

2012-12-01

Morgonen var solig och lite kall denna första dag i årets sista månad. Det var endast 7 plusgrader och lite lätta skyar på den härligt blå himlen.

Bra torkväder i dag. 


Gick en ny väg i dag och det var lätt och trevligt att promenera där. Kom sedan tillbaka på kända gator så jag hittade tillbaka till ställplatsen utan problem. Är för övrigt lätt att hitta tillbaka för dom höga strålkastarna vid stadion syns på mycket långt håll när man själv är högt uppe.

Förmiddagen gick fort med att i stort sett inte göra någonting. Men när jag tänker efter så städade jag hos Gulis (vår undulat) och torkade av lite här och där i husbilen. Sedan så kollade jag ju datorn och åt frukost och läste.Hasse och jag tog med Zacko och gick en sväng ner till stan där ett köpcenter ligger. På vägen dit så blev det fotat lite blandat ifrån lite olika ställe.


Gick upp på ett gångstråk där man kan se ner på planen där husbilarna står parkerade. Här är gott om plats. Det är skönt när det blåser lite att stå här nere för där uppe på gatan så blåser det betydligt mer.

Satt sedan ute i solen och njöt. Läste färdigt en bok och började på nästa av samma författarinna Åsa Nilsonne som heter ”I det tysta”. En intressant början som gör att jag får lust att sträckläsa den.

Gordon Bleu med råstekt potatis och sallad stod på kvällens meny. Öppnade en flaska portugisiskt rödvin, Porta da Ravessa, Reserva 2010, och det smakade alldeles utmärkt tyckte jag. Kvällen fortsatte som dom flesta andra kvällar och vi lyssnade en stund på en talbok, (sedan lade cd spelaren på bilradion av) och vi fortsatte att lyssna på P 4 som spelade bra musik. Det var en timmes country med Kalle Oldby, en gammal radioveteran. Sedan så fortsatte det med annat program som också spelade bra musik. En fördel med att stå här är att det är bra internetuppkoppling så man kan surfa runt hur mycket man vill.

Jaha så var denna dag slut och mörkret är kompakt här utanför. Gäller att ha med en bra ficklampa att lysa med så man ser var man sätter fötterna.