Dyra frallor

2018-09-22

Blåste en hel del i natt men mindre än vad vi hade väntat oss. Fortsatte sedan att vara blåsigt med många skurar.

Tog på regnplagg och gick ut. Var uppehåll just vid åtta. Gick till Kinna Finbageri och där var stängt. Dom har ju lördagsöppet men öppnade inte förrän nio och klockan var ännu inte halv nio. Fortsatte till Ditt Bageri som ligger vid ”Gårdsgatan”. Dörren var öppen och jag frågade expediten om det gick bra att handla trots att dom inte öppnade förrän nio. Inga problem sa hon. Jag köpte tre frallor och höll på att ramla baklänges när hon ville ha 24:- för dom. Andra stället betalade jag 16:- för samma antal. Men dom var jättegoda.

När jag kom ut därifrån så kom det en kraftig regnskur och vi blev rejält våta på en kort stund. Hade inte så långt hem då som tur var.

Vädret under dagen växlande mellan regnskurar, mulet, lite sol ibland och det blåste hela tiden. Vid husbilen har vi lite lä så det känns inte så mycket här. Men när man kommer en bit bort så är det kraftig vind. Över gatan i parken så är det värre. Ligger en del större och mindre grenar på gräsmattorna som har blåst ner.

Läste klart ”Sju dagar” som utspelar sig i Sydafrika. En del, i mitt tycke, konstiga namn och märkliga ord på inhemska språk som finns där. Gick att förstå vad som menades men det finns en ordlista längst bak. Innehåller många detaljer om många olika saker, lite långrandigt ibland. Annars så var det mycket bra med polisutredningarna om brotten och jakten på mördarna. Upplösningen och slutet var bra. Som helhet så gillade den jag boken. ”Höstsol” av Lars Wilderäng blir det nu. En intressant och spännande början.

I morgon blir det en tur till Borås.