Så var då julen slut?

2017-12-26

Mulet även denna morgon men det var inga regnmoln. Vinden var svag och det var 12 -15 plusgrader. I dag så var det nästan som vanligt igen och affärer, kaféer, barer och annat hade öppet. Men på några parkeringsplatser, som vi brukar gå förbi, så var det helt tomt på bilar. Brukar vara fullt där. Kanske har några industrier stängt mellan jul och nyår?

”Asätarna i Kungsträdgården” var spännande, bra och rätt så otäck ibland. Grymt mycket våld emellanåt. Den var också starkt samhällskritisk och främst då mot åldringsvården och mot vinster inom vården med dess besparingskrav som gör att många på äldreboende i dag har det mycket dåligt. Började sedan på ”Leah Quiller” av Ramona Fransson. Det är första boken i en serie om denna polis som kommer att leda en grupp i Göteborg som ska utreda våldtäktsbrott och sexrelaterada brott. Det känns som att författarinnan här verkligen tar ut svängarna och jag är så nyfiken på fortsättningen efter att ha läst dom första 70 sidorna.

På eftermiddagen så blev det regnmoln och så klart började det då att regna. Nu började det blåsa en hel del mer också. När jag och Zacko gick ut vi halvsex så blev vi överfallna av ett blåsigt regn som piskade på oss. Men det varade som tur var inte så länge. Vi hann blåsa torra innan vi kom hem igen.

Hasse hade i dag köpt kött som passade till köttgryta. Var lite stora bitar så jag skar ner dom till små bitar. Det var så mycket att jag frös in hälften. Gjorde sedan en god gryta med lök, vitlök en massa kryddor och grädde. Serverade med potatismos och lingon. Smakade verkligen jättegott.

Lyssnade sedan på Karlavagnen och det handlade om ensamhet. Jag som har växt upp som ensambarn har aldrig någonsin känt mig ensam. Jag trivs så bra i mitt eget sällskap och tycker ibland att andra människor liksom tränger sig på. Men jag tycker likväl att det är roligt att träffa folk och snacka lite.