Läst klart en mycket bra bok

2017-11-22

Vid åtta i morse så var det klockringning från den kyrka som ligger rätt så nära. Troligen så ringde den in till någon morgonmässa. När jag gick förbi en stund senare så var dörren öppen till kyrkan ett det var en del bilar parkerade på gatan utanför.

Nu har det börjat bli mulet och lite sämre väder här. Det var 15 plus och lite småblåsigt på morgonen.

Gick mot stan idag och här var det gott om skränande måsar.

Vid rondellen kan man välja om man vill gå till hamnen, stan eller över bron. Jag gick över bron och kollade på ställplatsen. Där stod ungefär lika många husbilar som i går.

Men denna lilla roliga husbil var ny här.

Utanför kyrkan så blommar dessa små låga buskar för fullt.

Våra närmsta svenska grannar lämnade ställplatsen i dag för att köra till gratisplatsen vid Bombeiros. Där tänkte dom stå en natt eller två. Vi ses nästa gång.

I dag så var det inte något skönt väder att sitta ute i så det gjorde vi inte. Det var lite småblåsigt och mulet.

Hasse cyklade iväg för att handla lite, han gillar att göra det. I dag så hade han bland annat köpt fryst lasagne och det blev jag väldigt glad för. Jag hade nämligen inte en susning om vad jag skulle servera till middag till oss i kväll men nu så var det löst. Det blev alltså lasagne och det smakade bra.

På den vita vägen i andra änden av ställplatsen finns den en del igenmurade fönsternischer. Där har någon målat dessa fina bilder. Ser mycket trevligt ut tycker vi.

”Den eviga elden” av Ken Follett är en underbar historisk roman som jag inte ville skulle ta slut. Den innehöll spänning, romantik, passion, intriger, krig, sjöslag med mera och allt beskrivit på ett så målande sätt att man (i alla fall jag) ser bilderna framför sig under tiden som man läser. Underbara personbeskrivningar, kläder och även byggnader, slott, skepp är så underbart bra beskrivit. Samt allt som händer. Nu saknar jag personerna som jag följt igenom hela boken och det rör sig om ca 80 händelserika år i Europas ibland mycket blodiga historia. Och det var religionskrigen som var det som gjorde att folk krigade och slog ihjäl varandra. Det är tyvärr inte slut än och kommer nog att fortsätta i all evighet.

Nu blir det en bok av den populära författaren Peter May och den heter ”Coffin Road”. Texten på framsida lyder: ” Om du har mördat någon skulle du minnas det, eller hur?”

Lite mildare väder i kväll för nu väntar det några dagar med mulet väder och lite regn.

2 reaktioner till “Läst klart en mycket bra bok”

  1. Gott ni har det i Portugal o en fin ny blogg. Här i Svedala har det varit snöoväder, usch!!! Ha det vidare gott.

Kommentarer inaktiverade.