Morötter

2023-03-06

Även denna morgon var det sol och molnfri himmel. Luften var kall, någon minusgrad bara men natten hade varit kall med ner till 6 minus. Utanför dörren till husbilen var var det faktiskt riktigt varmt i solen.

Vår granne var hit och pratade en stund och det var trevligt. Eftersom det ska (kanske) bli en del snö här pratade vi om att beställa mat och få det hitkört. Jag har ju gjort detta några gånger i från Coop så jag talade om hur det gick till. Hoppas att det blir sådant väder att det går att köra med sommardäck men det verkar inte så. Men det är bra att vara förberedd på att det inte kommer att gå.

Blev sedan lite mulet på dagen med det varade inte så länge förrän det blev soligt igen. Hörde på radion att det var snökaos inte så många mil härifrån med milslånga köer med stillastående fordon. Verkar att vara väldigt lokala väder och mycket olika häromkring.

Jag hade köpt 1 kilo fina morötter för 10:- och nu ska dom ju ätas upp. Lite märkligt att jag köpte dom för jag är inte så förtjust i morötter i någon form. Hasse gillar rivna morötter så det ska han ju få. Men jag provade något nytt i dag. Skar morötterna i slantar och hällde ner dom i en plastpåse med lite olivolja, salt och grovmalen pepparblandning. Skakade om det ordentligt och la det sedan i af på ett bakplåtspapper. Satte temperaturen på 150 grader och 20 minuter. Det blev faktiskt riktigt gott tyckte jag. Går bra att gå och småäta av.

I kväll blev det frysta hamburgare med stekt ägg och lök. Gjorde pommes i af. Dom blev riktigt bra tyckte vi.

I morgon blir det en taxiresa till Borås lasarett. Hasse ska till läkaren på lungkliniken för kontroll. Får då reda på hur det ser ut efter röntgen. Är ju rätt så oroligt, man vet ju aldrig vad denna sjukdom kan hitta på. Vi hoppas och tror att allt är bra.

Detta är en bild ifrån en del av den underbara strandpromenaden i Calpe, en av mina favoriter i Spanien.

2 reaktioner till “Morötter”

  1. Rosta morötter i ugnen kanske är gott men det är något jag aldrig gjort. Våra hundar älskar råa morötter och får ofta varsin halva att gnaga på. Vi åt cordon bleu idag och i morgon ska vi äta dem som hamburgare vilket är gott.
    Jag gjorde guacamole idag och det är så gott att ha som tillbehör till maten.

    Ha det så bra!!!

    1. Det får du kanske prova!
      Gott som vanligt med cordon bleu antar jag. Guacamole är jag inte så förtjust i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *