Kalla nätter

Här stod det husbilar lite överallt på ett väldigt stort område någonstans i Spanien.

2023-03-05

Natten hade varit kall ända ner till 9 minus grader fick jag reda på. På morgonen var det också kallt och rätt så blåsigt. Det var några plus och som vanligt nu för tiden kändes det som flera minus. Himlen var helt molnfri och solen flödade generöst ner över oss. Men inte blev det så mycket varmare för det ute men inne i husbilen blev det varmt och skönt på förmiddagen. När solen hade flyttat på sig så blev det svalare inne men där har vi ju bra värmekälla.

Enligt väderprognosen ska det bli väldigt kallt framöver med många minus på nätterna och även minusgrader på dagarna. Ska tydligen även komma snö men det ska också vara soligt. Hoppas att prognosen är fel!!

Fick trevligt besök i dag. Det var ett par som bor här sommartid i husvagn. Hade hyrt en stuga här för att hälsa på värdparet. Innan dom körde hem i dag kom dom hit och pratade en stund. Var roligt att träffa dom igen och hoppas vi ses igen när dom kommer hit med sin husvagn.

Eftermiddagen fortsatte och det var lugnt här som vanligt. På förmiddagen lyssnade vi på Vasaloppet och sedan på längdskidor och däremellan kom det inomhus EM i friidrott.

Vi har varit i Mora på campingen och tittat på vasaloppet när dom kom skidande genom parken. Det var väldigt roligt då tyckte vi. Mycket folk överallt och det var verkligen festligt. Det var för 16 år sedan och det tyckte vi räckte.

I dag gjorde jag falukorv i af. Jag skar skåror i korven utan att skära helt igenom och fyllde skårorna med ketschup och senap. La generöst med riven ost ovanpå och la den på bakplåtspapper i af. 160 grader i 20 minuter så var den klar med fin färg uppepå. Smakade bra. Blev pulvermos till för jag hade ingen lust att skala potatis. Så kan det också bli ibland. Men den blev god med lite extra kryddning.

Finns med på slutet bara för att den är så söt!!

3 reaktioner till “Kalla nätter”

  1. Vi satt och åt vår goda laxgratäng och tittade på Rapport ikväll. Plötsligt ropade JR till under ett reportage om hur matpriserna gått upp så mycket. Såg du skrek han? Han hade sett prislappen på oxfilé 500:-/kg. Jösses, vem har råd med det?
    Vart är allt på väg att gå nu? Verkar som att det är ingenting ordning på allting.

    Ha det så bra i kylan !!!

    1. Visst har matpriserna gått upp på vissa matvaror men långt ifrån på allt. Just oxfilé har inte ökat så mycket har alltid varit dyrt i synnerhet om man envisas med att välja svenskt kött. Oxkött från Brasilien kostar ungefär hälften så mycket. Enligt mig är det hur som helst inte värt pengarna. Jag gillar in oxkött överhuvudtaget. Möjligen färs!
      Läste att ledande matvarukedjor i Frankrike i samråd med regeringen fryser priset på en del matvaror. Det verkar vettig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *