På sjukhuset

Stranden utanför campingplatsen i Alcázares. Där tillbringade vi en del härliga dagar och träffade många trevliga svenskar.

2023-03-02

I morse när taxin kom fem i sex var det kallt och mörkt. Hade varit uppe en bra stund men jag var knappast vaken ändå. Men den kyliga luften när jag kom ut såg till att jag snabbt piggnade till.

Resan till Borås gick fort och vi var framme i väldigt god tid. Checkade in när receptionen öppnade klocka sju och gick sedan till ögonmottagningen och väntrummet där. Behövde inte vänta länge förrän Hasse blev hämtad av en trevlig sköterska. Jag satt kvar där och väntade. Kvart över nio kom Hasse ut och var nyopererad i det vänstra ögat.

Vi gick till kafeterian och köpte kaffe och frallor till oss. Det smakade verkligen gott nu. Hasse skulle vara på lungröntgen kvart i två men vi valde att gå dit fast det var lång tid tills han skulle vara där. Efter anmälan promenerade vi bort till rätt väntrum och det låg långt bort. Satte oss och var beredda på att sitta där några timmar. Men kvart i elva kom det en kille och sa att dom kunde röntga Hasse nu eftersom vi var där. Det tyckte vi var mycket bra. Vilken tur vi hade att komma in tre timmar tidigare. En kvart senare var det klart och vi tog oss ner till utgången. Ringde efter en taxi som kom efter 45 minuter. Vi var hemma igen strax innan ett och det var skönt tyckte vi.

Bryggde kaffe och gjorde mackor till oss och det var gott för vi var lite hungriga nu. Satt sedan och slappade några timmar eftersom vi var rätt så trötta efter den tidiga morgonen.

Nu ska Hasse ha ögondroppar tre gånger om dagen och det får jag sköta om vilket jag så gärna gör. Det ska han ha i tre veckor precis som förra gången. Hoppas att det blir lika bra även denna gång.

Vädret har varit soligt och kallt i dag bara 4 – 7 plus. Men om man stod i solen så kände man att den värmde skönt.

I kväll åt vi rotmos (pulver) med köttkorv och senap. Det var lättlagat och smakade bra. I morgon ska det bli skönt att sova länge fast jag får ju går upp vid åtta för att droppa Hasses öga. Men jag lägger mig igen och sover en stund till.

Något fel måste det ju vara, eller hur?

En kommentar till “På sjukhuset”

  1. Tror vi hade varit mer som zoombies efter en dag som ni haft. Hoppas att synen blir bra för Hasse efter detta. Ni har verkligen haft mycket med läkare och sjukhus nu och jag hoppas verkligen att det inte ska bli mer av den varan,

    Ha det så bra!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *