Elverksstrul

För 10 år sedan var det tillåtet att parkera i San Pedro de Alcántara vid trottoarerna. Det var många husbilar där. Området ligger mellan havet och stan. Att smyga ut stolar var helt okej bara man inte bredde ut sig. Nu vet jag inte hur det är, kanske är det bebyggt.

2023-02-08

2-6 plusgrader i dag, helmulet och grått och ingen vind. Det töade bra och snön försvinner rätt så snabbt och det blir trevlig barmark. Ute på vägen var det snö och slaskfritt så det gick bra att promenera där. Kändes bra att kunna gå som ”vanligt” utan att ta sig fram som en pingvin.

I går provade Hasse att starta vårt elverk men det gick inte igång. Kanske bensinbrist? Grannen tog med sig vår bensindunk när han var ute och handlade. Fick tillbaka den full och Hasse hällde det i tanken till elverket. Sedan försökte han starta det igen. Drar igång men tänder inte till och startar. Försökte många gånger med samma nedslående resultat. Kan det möjligen vara något fel på tändstiftet eller något annat? Får kolla mer i morgon. Behöver det ju inte nu men vill ha det fungerande när vi ska ut på rull igen. När det nu blir! Det har ju gått igång innan när vi har provat det. Hoppas på ett litet underverk och att det startar i morgon.

I dag blev det kycklinglår, kokt potatis och sås. La 2 kryddade kycklinglår på gallret i af och hällde lite vatten i botten. Det gjorde jag för att när köttsaften rinner ner där så blir det bra att använda till såsen. Satte på 180 grader och 30 minuter. Kollade på dom och vände dom lite och tog 10 minuter till.

Hade löst upp en halv hönsbuljong i vatten för att göra sås. Hällde av spadet ifrån kycklingen i kastrullen med buljongen samt hällde över en del grädde. Smakade av och kryddade sedan med lite mer salt, peppar, chiliflakes och lite sweet chili sås. Smakade igen och pytsade i lite socker och sen blev jag nöjd.

Kycklingen blev mycket god och så skönt att slippa passa och vända flera gånger som jag får göra annars när jag steker den. Och slipper stänket runtomkring. Såsen smakade jättebra och potatisen mosades lätt i den vilket vi tycker är gott att göra för att få upp den goda såsen.

Lyssnar på Karlavagnen som vanligt och ikväll är det väldigt roligt med Christian Olsson. Handlar om vad folk retar/irriterar sig på hos andra i den offentliga miljön. Helt otroligt vad mycket märkliga saker folk hittar på förmodligen utan att själva tänka på det. Gräver i näsan, kliar sig i skrevet, stannar och pratar med bekanta precis vid in/utgången och mycket annat.

2 reaktioner till “Elverksstrul”

 1. Du verkar tillfreds med din af och det kanske är en praktisk sak när man bor i husbil och kan stå på el. Mindre kladd och stänk.
  Vi har ju downsizat och har inte så mycket utrymme för manucker så vi avstår nog från en sådan just nu.
  Vädret börjar gå mot varmare igen och nu hoppas vi att det fortsätter så.
  Ha det så bra!!!!

  1. Ja det är jag. Det är bättre att ha sånt som man använder och känner att man behöver.
   Nu ska det väl gå mot varmare tider tycker jag.

Kommentarer inaktiverade.