Mot ljusare tider

Detta är det högsta huset i Peniche. Önskar att vi var där nu. Alltså i det höga huset men i Pensiche.

2022-12-22

I dag blev det en skön promenad med Gustava på morgonen/förmiddagen beronde på när man gick upp. Jag gick ut vid halvtio och det var något sen morgon för mig men inte riktigt förmiddag. Var gränsen går får man bestämma själv så klart.

Helmulet och grått men vad gör det. Vi kommer nu långsamt till att börja med att gå mot ljusare tider. Underbart!!

I dag så kom min nya dagbok för 2023. Ska bli riktigt rolig (hoppas jag) att fylla i dom blanka sidorna i den. Hoppas på ett glatt och positivt år men det gör väl alla.

Vi hade beställt i från Systembolaget lite vin och whisky till julklapp till oss. Det blev levererat till vår husbil i dag av Bring. Mycket bra service tycker vi. Ska bli gott att ha nu under helgerna tycker vi. Är gott med lite vin och whisky ibland.

Dags för att byta dom 2 dukar som jag har framme i husbilen. 1 på soff-matbordet och 1 i köket på glasluckorna över spisen. Gjorde rent vårt fina soffbord trä och oljade in det. Behöver lite omvårdnad ibland. La på den duk som jag kallar för julduk på bordet och i köket. Inga tomtar men i alla fall med lite rött. Dom kan ligga kvar ett bra tag utan att det känns för juligt och jag tröttnar på dom. I alla fall minst till påsk.

Så skönt, att trots julen nu är nära, bara att ta det lugnt utan ett enda måste eller traditionstyngda krav. Det är så vi har valt att ha det dom sista (rätt så många) åren. Kanske (vilket jag inte tror) kommer det att ändra sig i framtiden. Osvuret är bäst!!

Vårrullar med kokt ris smakade bra till middag i kväll. Smakade också bra med ett glas rött, det var ett tag sedan.

I morgon väntar vi på att näringsdryckerna från Skövde ska komma hit. Detta är sådant som Hasse har fått förskrivet av dietist för att gå upp i vikt vilket han har gjort också.

Sedan så väntar vi inte på något mer innan jul.

Nu så ska vi ta det mycket lugnt precis som vi brukar göra.

4 reaktioner till “Mot ljusare tider”

  1. Vårrullar åt vi i förrgår och idag blir det gordon bleu på hamburgerbröd.
    Vi har inventerat vårat whiskeyförråd och det blir nog några nya flaskor som ska inhandlas. Gott att ha sedan under året. Vi dricker inte så mycket alkohol eftersom JR haft magsår för några år sedan och det var allvarligt.

    Ha det så bra!!

Kommentarer inaktiverade.